Secció recomanada per

AUGE DE LES COMUNICACIONS UNIFICADES

Bill Gates augura la mort del telèfon a mans d'internet

2
Es llegeix en minuts
EFE / SAN FRANCISCO

Oblidi's dels cables i de transferir trucades d'un telèfon a un altre. El futur de la comunicació telefònica es troba, segons el president de Microsoft, Bill Gates, en la transmissió de dades a través d'internet.

Pel magnat de la informàtica, els telèfons fixos tenen els dies comptats, ja que d'aquí a poc temps els usuaris només es comunicaran amb el món a través de l'ordinador o, com a molt, mitjançant mòbils amb connexió a la web.

Així serà, almenys, en l'àmbit empresarial, on cada vegada són més els directius que, per reduir costos, opten per sistemes de veu sobre adreces IP o per la telefonia a través de la xarxa en lloc del telèfon tradicional.

Un objecte del passat

"Quan d'aquí a 10 anys vegem telèfons a les pel·lícules direm: ah, sí, ja me'n recordo, la gent solia tenir aquestes coses", ha fet broma Gates durant la presentació de l'oferta de Comunicacions Unificades de Microsoft, que unificae-mail, telèfon i missatgeria instantània.

L'usuari d'aquesta nova aplicació pot, per exemple, obrir l'Outlook, veure si la persona amb qui vol contactar està disponible i elegir entre trucar-li per internet, enviar-li un correu electrònic, enviar un missatge instantani, o iniciar una videoconferència amb ella i altres contactes.

Aquesta plataforma "permetrà reduir costos i transformar la manera com els empleats d'una firma treballen o es relacionen amb els seus clients", ha dit Gates, que ha estimat un estalvi per a les empreses cinc vegades superior a la despesa de posada en marxa.

El sector mourà 17.500 milions de dòlars

Com Microsoft, moltes altres empreses s'han adonat del potencial de les comunicacions unificades, un sector que, segons els experts, mourà 17.500 milions de dòlars (més de 12.000 milions d'euros) el 2011.

Cisco System, una de les més actives a l'àrea, va firmar recentment un acord amb Microsoft perquè els productes de les dues companyies interactuïn de manera eficient.

Notícies relacionades

Malgrat que molts empresaris ja fa anys que utilitzen serveis de veu sobre IP d'altres proveïdors, l'entrada del gegant informàtic pot tenir grans repercussions per al sector. Els experts opinen que els més perjudicats podrien ser les firmes que només ofereixen telefonia per internet sense altres serveis come-mailo videoconferència.

Algunes d'aquestes empreses estan patint, a més, problemes d'imatge per recents errors tècnics. Skype, per exemple, va patir una avaria l'agost passat que va deixar sense servei 220 milions d'usuaris a tot el món.

Temes:

Bill Gates