Secció recomanada per

A L'ESTIL DE 'SECOND LIFE'

Sony ofereix una segona vida virtual als usuaris de la Playstation 3 amb 'Home'

1
Es llegeix en minuts
AFP / TÒQUIO

Sony oferirà als usuaris de la consola Playstation 3 la possibilitat de viure una segona vida en un entorn virtual en tres dimensions. El gegant japonès de l'electrònica ha anunciat el llançament d'aquest nou servei en línia per a finals d'any.

Aquest nou món, batejat com aHome, permetrà als jugadors tenir un apartament virtual i invitar amics i desconeguts per conversar, escoltar música, jugar i veure vídeos i fotos.

El sistema permet compartir en les trobades virtuals continguts multimèdia personals guardats en el disc dur de la PS-3, segons explica Sony en un comunicat. També es podrà assistir a esdeveniments culturals i promocionals en llocs públics virtuals.

Fusió de 'Second Life', 'Youtube' i els ciberdiaris

Homees presenta com una espècie de fusió de diferents tipus de serveis comunitaris en línia, des de ciberdiaris (blocs) a l'univers virtual deSecond Life, passant pels llocs de presentació i intercanvi de continguts comYoutube(de Google) oMy Space(del grup Murdoch).

A més,Homepermetrà als jugadors consultar les puntuacions dels jocs de la PS3 i admirar els trofeus en un "temple de la celebritat", segons Sony.

"És un gran pas cap endavant en l'àmbit dels serveis comunitaris i de nous tipus de diversió", ha explicat el responsable de la divisió de plataformes de programes de Sony, Izumi Kawanishi.

"Si l'arxiu de gràfics en 3-D en directe prova el poder de la PS-3, el més impressionant al meu entendre és l'ampli ventall de possibilitats de nous models de comunicació, tant per als usuaris com per als socis comercials", ha afegit.

Programa gratuït

Notícies relacionades

Per entrar en el nou món deHome, els posseïdors de la PS-3 hauran de descarregar un programa gratuït. Aquest programa els permetrà immediatament crear el seu avatar (personatge) virtual i construir una residència en línia decorada al seu gust per dialogar i interactuar amb altres personatges.

A partir d'aquesta primavera, un nombre limitat d'usuaris podran consultar una versió de prova deHome. L'anunci de Sony coincideix amb el pròxim llançament de la versió japonesa deSecond Life. La PS-3, que ja s'ha llançat al Japó i als EUA, ha d'arribar a Europa el 23 de març. Sony espera vendre sis milions d'aparells a tot el món fins a final de mes.

Temes:

PlayStation