Sequera

El transport d’aigua en barcos a Barcelona no es planteja abans del març, segons l’ACA

El embalse de Rialb, en la Noguera, se encuentra por debajo del 10% de su capacidad en el episodio de sequía que afecta a Catalunya. La Noguera, Lleida. 15 08 22

El embalse de Rialb, en la Noguera, se encuentra por debajo del 10% de su capacidad en el episodio de sequía que afecta a Catalunya. La Noguera, Lleida. 15 08 22 / Jordi V. Pou

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) treballa amb l’escenari que no serà necessari recórrer a transportar aigua en barcos cap a Barcelonaabans del pròximmarç, mentre continua amb els treballs per tenir-ho tot llest per a aquell moment i fins i tot ha demanat un ajut econòmic al Govern.

El director de l’ACA, Samuel Reyes, ha explicat aquest diumenge, en una entrevista a RAC1, que en dos o tres mesos poden estar llestes les obres d’adaptació de la infraestructura i que s’està parlant amb empreses que poden fer el transport de l’aigua fins al port.

Ajudes

«És molt, molt difícil que es porti a terme abans del març, però tot dependrà de si plou una mica i de la feina que fem entre tots per reduir el consum», ha assegurat.

El director de l’ACA ha assenyalat que el pla s’està preparant malgrat que «és car», en concret cinc vegades més (5 euros/m3 davant 1 euro/m3), per la qual cosa ha aprofitat ja per demanar al nou Govern un ajut econòmic en el cas que sigui necessària aquesta mesura.

Tarragona i Marsella

L’Agència Catalana de l’Aigua decidirà també més endavant quants barcos es contractaran i d’on vindran, amb Tarragona i Marsella com a possibilitats que són sobre la taula.

Notícies relacionades

Respecte a l’activitat sancionadora als ajuntaments que incompleixin les restriccions per sequera, ha assenyalat que s’estan iniciant els primers expedients, després que fins ara s’hagin limitat a fer requeriments sense sanció.

De totes maneres, ha admès que encara es trigarà un temps a sancionar, ja que el tràmit administratiu és llarg.