Explotació laboral

Un jove treballava 16 hores al dia en un restaurant de Pego per 300 euros al mes

La Policia deté per explotació laboral un empresari, que l’alimentava amb les sobres dels àpats dels clients i li retallava el sou a 200€ per l’allotjament

Un jove treballava 16 hores al dia en un restaurant de Pego per 300 euros al mes

INFORMACIÓN

2
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de València van detenir el mes passat a Pego un home espanyol de 53 anys per un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral al tenir un jove algerià en situació irregular treballant en condicions d’esclavitud 16 hores al dia en un bar restaurant a canvi d’un sou de 300 euros, import del qual després li restava 100 euros per l’allotjament. A més de treballar al restaurant havia de cuidar una persona d’avançada edat familiar de l’empresari i l’única alimentació que rebia eren les sobres dels àpats dels clients del restaurant de Pego.

La Policia Nacional, que fa constants operacions contra l’explotació laboral, com ha publicat aquest diari, va iniciar la investigació després de tenir coneixement l’agost passat que un jove algerià en situació irregular podria estar treballant sense contracte laboral per a un empresari hoteler de la zona de la Marina Alta.

Els agents van esbrinar que la víctima treballava unes 16 hores al dia, 50 hores setmanals a l’establiment hoteler de Pego i la resta, cuidant una persona d’avançada edat, familiar de l’empresari, que ajudava amb la neteja de la llar i amb el manteniment d’un hort que hi havia a la vivenda.

El va conèixer en un curs de formació

Segons la Policia, l’empresari hauria conegut la víctima en un curs formatiu que impartia quan era menor d’edat i presumptament es va aprofitar de la situació de vulnerabilitat del jove i el desconeixement de l’idioma espanyol per oferir-li feina.

El jove ha relatat a la Policia que l’empresari hoteler li pagava 300 euros al mes, sou que pujava a 400 euros en temporada alta. No obstant, després li descomptava 100 euros de l’esmentat sou per oferir-li allotjament.

Les condicions laborals de la víctima eren extremadament dures, ja que només se li permetia alimentar-se de les sobres de menjar dels clients de l’establiment. Així mateix, la víctima ha declarat que durant la seva jornada laboral hauria estat sotmès a insults, vexacions i amenaces amb retornar-lo al seu país d’origen per estar en situació irregular.

Notícies relacionades

Una vegada obtingudes totes les dades sobre la presumpta explotació laboral es va procedir a realitzar una inspecció del bar restaurant de Pego, a la qual van acudir membres de la Inspecció de Treball i Seguretat Social d’Alacant i agents la Unitat contra les Xarxes d’Immigració i Falsedats Documentals de València (UCRIF).

El detingut, amb antecedents policials previs, va ser traslladat a dependències policials i una vegada instruïdes les diligències va ser posat a disposició judicial.