Ateses 12 persones

Un atac amb gas pebre obliga a desallotjar l’oficina de Correus a Girona

L’autor sembla que està vinculat a un grup de joves que va llançar la substància en un restaurant de Salt dues hores després

Un atac amb gas pebre obliga a desallotjar l’oficina de Correus a Girona

Francesc Solà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oficina de Correus de l’avinguda de Ramon Folch de Girona va ser desallotjada aquest dimarts a la tarda després que un home llancés gas pebre a les instal·lacions, provoqués irritacions a una dotzena de persones i obligués a fer una investigació exhaustiva per descartar la presència de qualsevol substància química que comportés risc per a la salut.

Fonts coneixedores del cas van assegurar que dues hores més tard dels fets a Girona, uns menors d’edat van fer ús del gas pebre en un restaurant de la cadena Burger King a Salt, on una treballadora es va veure afectada. Quan se’ls va identificar es va detectar que un d’ells havia estat a l’oficina de Correus i van reconèixer que un amic d’ells va ser el que havia utilitzat l’aerosol a les dependències del servei.

Quan faltaven dos minuts per a les sis de la tarda, els Bombers van rebre l’avís d’una persona que assegurava que era dins de les oficines i que li costava respirar. Ràpidament, es van mobilitzar els cossos d’emergència. La policia local es va encarregar de desallotjar les dependències. Durant el procés, alguns agents van resultar afectats per la substància.

Dotze afectats

Dotze afectatsEn total es van comptabilitzar una dotzena d’afectats, amb símptomes lleus de tos i irritació. Són vuit treballadors de Correus, tres agents de policia i un client. Tots van ser atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

Notícies relacionades

La Unitat de Riscos Tecnològics (GRIT) dels Bombers va fer una primera inspecció a la zona, equipats amb epis i van descartar la presència de qualsevol substància perillosa. Els artificiers del Tedax dels Mossos van acabar de concretar que l’atac es va fer amb gas pebre.

L’operació, en ple centre de la ciutat, va provocar una gran expectació. Correus espera obrir aquest dimecres l’oficina amb normalitat.