11 detinguts

Cop a un grup de lladres de motos Honda a Barcelona

Cop a un grup de lladres de motos Honda a Barcelona

MOSSOS D'ESQUADRA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents d’investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Gràcia a Barcelona han detingut 11 persones que formaven part d’un grup organitzat que es dedicava a la sostracció de motocicletes a Barcelona i a l’àrea metropolitana.

Els lladres sostreien principalment motocicletes acabades de matricular d’una coneguda marca japonesa, Honda, a l’àrea metropolitana de Barcelona. Transportaven les motos sostretes en furgonetes de lloguer fins a naus industrials on altres persones les desmuntaven completament en menys de sis hores i les preparaven per vendre-les per peces.

Una vegada desarmades les traslladaven a dos punts de les Franqueses del Vallès i de Caldes de Montbui, al Vallès Oriental, on les emmagatzemaven i desmuntaven per parts, per posteriorment enviar-les al Marroc. D’una banda, se n’enviaven el bastidor i el motor mitjançant un clan familiar ubicat a Manresa amb llaços a Súria, coordinat des de França. L’enviament es feia amb furgonetes on s’aprofitaven viatges al Marroc per omplir el vehicle amb objectes personals, amb l’objectiu que les autoritats de trànsit i/o frontereres desistissin de fer registres.

Muntaven i revenien

Una empresa de transport amb seu al Marroc traslladava la resta de peces de les motos que no eren xassisos ni motors. Feia recorregut des de França i amb parada a Terrassa, on recollia les peces sostretes que s’emmagatzemaven en un traster de lloguer d’una coneguda empresa multinacional que utilitzava camions amb matrícula marroquina. Amagaven les peces entre altres paquets totalment lícits, per evitar que la policia els descobrís. Aquest transport el dirigia el propietari de l’empresa al Marroc i el seu soci de Terrassa, tot i que amb tasques de control i supervisió. Tots dos feien visites regulars entre les dues destinacions.

Una vegada al Marroc, les motocicletes pujaven de nou i eren venudes a compradors particulars.

Notícies relacionades

D’aquesta organització criminal internacional es van identificar i van investigar 15 persones, 11 de les quals ja s’han detingut en un dispositiu policial que es va realitzar en dues fases els dies 13 i 14 la primera, en la qual es van detenir vuit persones, i posteriorment van ser detingudes tres persones més per les ordres de detenció policials que el cos dels Mossos d’Esquadra va emetre. Gràcies a aquestes ordres, el Cos Nacional de Policia (CNP) va detenir una persona a Tarifa (Cadis) i una altra al pas fronterer de Motril (Granada) i una última persona es va detenir per part del cos de Mossos d’Esquadra a Terrassa.

Les altres quatre persones investigades tenen ordres de detenció.