Atalayas

La investigació sobre les possibles causes de l’incendi de Múrcia es podria allargar fins a diverses setmanes

Els familiars comencen a facilitar les seves mostres d’ADN per a així comparar-les amb la dels cadàvers trobats a l’interior de la discoteca i que ajudin a determinar la identitat dels morts

La investigació sobre les possibles causes de l’incendi de Múrcia es podria allargar fins a diverses setmanes

Juan Carlos Caval

1
Es llegeix en minuts

La investigació per determinar les causes de l’ incendi de les dues discoteques a la zona d’Atalayas de Múrcia es podria allargar fins a diverses setmanes. Així ho ha confirmat el portaveu oficial de la Policia Nacional, Diego Seral, a primera hora de la tarda als voltants del lloc on es va produir l’incendi que ha deixat, almenys, tretze morts confirmats, tot i que la Policia Nacional compta amb 15 desapareguts.

El «desenrunament» i la neteja de les discoteques portaran diversos dies fins que no estigui assegurada l’estructura, que s’ha vist danyada a causa del foc. «Lògicament, en el cas de la investigació estem parlant de setmanes i de fins i tot mesos fins que els informes pericials de la Policia Científica i dels bombers puguin determinar quin ha sigut l’origen definitiu del foc». En tot cas, ha assegurat que es tracta d’una «investigació complicada» i que pot demorar-se «durant bastant temps».

Part de l’estructura, ha explicat, ha caigut a l’interior de les naus, cosa que «dificulta les tasques de localització de les possibles persones desaparegudes. Primer cal desenrunar la zona i continuar amb aquestes tasques de recerca i rescat».

Ha recordat que s’ha habilitat el Palau dels Esports de Múrcia per atendre els familiars per part de l’Ajuntament de Múrcia i, posteriorment, a través de l’Anatòmic Forense, es coordinaran les actuacions pertinents per identificar els cadàvers extrets de la discoteca. 

Als familiars se’ls ha facilitat documentació i requisits que han d’emplenar per poder facilitar la seva mostra d’ADN, que serà la que, comparant-la amb la dels cadàvers, determini la identitat de les persones mortes. 

Notícies relacionades

Finalment ha volgut destacar la importància de «la col·laboració i coordinació permanent» entre tots els cossos i institucions implicades, tant de l’Ajuntament de Múrcia a través de Policia Local i Bombers, com de Policia Nacional a través de les diferents unitats de seguretat ciutadana, Policia Científica i grups d’investigació». 

«Això és l’important, que entre tots treballem en conjunt per poder, en primer lloc, donar una resposta als familiars de les persones mortes i, en segon lloc, obrir una àmplia investigació que permeti determinar l’origen de l’incendi», ha dit el portaveu.