Incendi

Una noia que era a la discoteca de Múrcia truca a la seva mare: «Mami, t’estimo, morirem»

El pare de la noia, de 28 anys, assenyala que havia acudit al local amb la seva parella i uns amics

3
Es llegeix en minuts

El Jairo, el pare d’una noia de 28 anys desapareguda en l’incendi de les discoteques d’Atalayas, a Múrcia, assenyala que la seva filla havia acudit a una d’aquestes discoteques amb el seu nòvio i uns amics de Caravaca de la Cruz. De moment, indica, les autoritats no han compartit amb els familiars cap informació. Aquest pare, destrossat pels nervis, ha compartit amb els mitjans presents un àudio que la seva filla va enviar via WhatsApp a la seva mare. En l’àudio, remès a les 6.06 del matí, es pot escoltar la veu d’una dona jove que diu: «Mami, t’estimo, morirem», amb la veu entretallada, mentre se senten crits al seu voltant. Assegura que després de rebre aquest missatge el mòbil es va apagar. Encara no està confirmat si la noia és una de les víctimes localitzades pels bombers.

De moment, el balanç de la tragèdia és d’11 persones mortes. Quatre més han resultat intoxicades per inhalació de fum en l’incendi de la discoteca Fonda Milagros a Múrcia (que es va estendre a la sala Teatre i va afectar la sala Golden, discoteques contigües en una mateixa nau), declarat cap a les sis del matí d’aquest diumenge, informa el 112, alhora que la Policia Nacional, incorporada a la investigació, no descarta la troballa de més cadàvers.

Les persones intoxicades són dues dones de 22 i 25 anys i dos homes de 41 i 45 anys, dues de les quals han sigut portades en ambulàncies a l’hospital local Reina Sofía i les altres dues han anat a un centre sanitari pels seus propis mitjans, segons declaracions a l’emissora pública autonòmica Onda Regional de Múrcia d’un dels metges que ha treballat en l’atenció dels ferits des de primera hora del matí. Ha assenyalat, també, que tres persones més havien anat pel seu compte al mateix hospital i cinc més al Morales Meseguer, també al nucli urbà de la ciutat.

Voltants de la discoteca Teatre de Múrcia després que els bombers sufoquessin les flames. /

JUAN CARLOS CAVAL

Una vegada sufocades les flames, han sigut trobats fins al moment els cossos sense vida de nou persones en la inspecció del local, la majoria pertanyents a un grup d’amics que celebraven un aniversari al local Fonda Milagros, el sostre de la qual s’ha desplomat, segons es pot veure en vídeos que circulen per xarxes socials d’internet gravats en el moment dels fets, abans de fer-se de dia.

També hi ha imatges gravades pels testimonis de l’incendi després de sortir d’aquest local i d’altres discoteques annexes, ja que n’hi ha unes quantes als carrers d’aquesta popular zona de bars de copes de la capital murciana.

S’ha establert una zona d’informació a familiars de les víctimes al Palacio de los Deportes, on un equip de psicòlegs els atén.

Fonts de la Policia Nacional no descarten la troballa de més persones mortes al lloc, on han desplegat unitats especialitzades en investigació d’incendis per determinar el seu origen, i també hi ha membres del grup d’homicidis de la direcció superior.

Notícies relacionades

Bombers de l’Ajuntament de Múrcia i del Consorci d’Extinció d’Incendis i Salvament de la Regió de Múrcia han treballat en l’extinció de les flames, cosa que ha obligat a tallar el trànsit a la vella carretera d’Alacant i als accessos de la zona comercial i d’oci de les Atalayas.

La petició d’un helicòpter contraincendis de la Direcció General de Seguretat Ciutadana i Emergències ha sigut anul·lada al disposar de prou mitjans terrestres per apagar el foc a la zona, on es mantenen ambulàncies i dotacions policials.