Barcelona

Els Mossos investiguen un ciberatac a l’Ajuntament de Cubelles i demanen no pagar

Afecta l’atenció presencial però no impedeix l’ús de la web ni les tasques d’administració electrònica

Els Mossos investiguen un ciberatac a l’Ajuntament de Cubelles i demanen no pagar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen el ciberatac patit per l’Ajuntament de Cubelles (Barcelona) i reiteren que, en cas que es demani rescat per no difondre dades, «no es pagui mai per no perpetuar aquest sistema de delicte».

L’Ajuntament de Cubelles va presentar ahir davant els Mossos una denúncia per ciberatac que, segons el consistori, afecta l’atenció presencial però no impedeix l’ús de la web ni les tasques d’administració electrònica. Precisa que «desconeix l’abast de l’atac», ha denunciat el fet davant els Mossos i l’Agència de Ciberseguretat catalana i assenyala que treballa per «restablir el servei com més aviat millor».

L’atac a l’ajuntament es registra després del perpetrat el mes de març contra el sistema informàtic de l’Hospital Clínic de Barcelona, després del qual els assaltants van demanar un rescat de 4,5 milions de dòlars per no filtrar informació confidencial.

Notícies relacionades

Des d’aleshores, han anat desgranant en diversos paquets distribuïts per internet nombroses dades de pacients del centre. Fonts dels Mossos han explicat a Efe que, després de la denúncia de l’ajuntament, han obert una investigació que, «com passa en aquests casos, no donarà resultats ràpids» que permetin identificar els autors de l’assalt.

Les esmentades fonts indiquen, no obstant, que és important no cedir mai al xantatge dels «’hackers’» i «respectar sempre les normes de seguretat» informàtica

Temes:

Ciberatacs