Detingut

Un home simula el seu segrest a Sabadell i exigeix a la seva mare 2.500 euros

La dona va denunciar el cas i els Mossos el van localitzar caminant pel carrer

Un home simula el seu segrest a Sabadell i exigeix a la seva mare 2.500 euros

MOSSOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han detingut un home de 52 anys com a presumpte autor de la simulació del seu propi segrest a Sabadell. L’arrestat havia fet creure que estava privat de llibertat i que els seus presumptes raptors demanaven 2.500 euros com a condició per alliberar-lo.

Els fets es remunten a la tarda del 20 de març, quan la mare del detingut va rebre una sèrie de missatges al seu mòbil on l’alertaven que el seu fill estava segrestat i exigien el pagament de 2.500 euros. Si no satisfeia el pagament els segrestadors amenaçaven que la conseqüència immediata era que li provocarien lesions. Preocupada pels missatges que havia rebut hores més tard, la mare es va dirigir a la comissaria de Sant Cugat del Vallès per presentar la corresponent denúncia.

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions de la DIC es va fer càrrec del cas després de les indagacions inicials que havien portat a terme agents d’investigació de la comissaria de Rubí. Des d’un primer moment es va donar tota la credibilitat al segrest i es van activar els recursos habituals en aquests casos amb l’objectiu de localitzar i alliberar la persona suposadament segrestada.

Pel carrer tan tranquil

En el transcurs de les indagacions policials el 21 de març a la tarda els investigadors van tenir accés a una informació segons la qual aquesta persona era al centre de Sabadell i que se l’havia vist mentre caminava pel carrer.

Una vegada que els agents van contrastar que es tractava de la mateixa persona i que no tenia cap privació de llibertat, es van acostar per identificar-lo. Davant la incapacitat per sostenir un relat va reconèixer als agents que s’havia inventat el segrest i que ell mateix havia enviat els missatges a la seva mare per extorsionar-la a fi d’aconseguir diners per afrontar uns deutes personals que havia contret.

Notícies relacionades

Els agents el van detenir per la presumpta simulació del segrest i per un delicte d’amenaces condicionades amb ànim de lucre cap a la denunciant, a qui l’arrestat havia imposat el pagament del rescat mitjançant les amenaces cap a la seva pròpia vida.

El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.