Succés

Els Mossos investiguen si una parella va mantenir incomunicats els seus fills durant anys

Segons el relat denunciat per la filla gran, de 24 anys, van estar sense contacte amb la família, sense escolaritzar i sense televisió o accés a xarxes socials

Els Mossos investiguen si una parella va mantenir incomunicats els seus fills durant anys
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos d’Esquadra investiguen si uns pares originaris dels Països Baixos haurien mantingut els seus dos fills incomunicats i aïllats del món durant anys, i que ara ja són majors d’edat, primer en una vivenda de Matadepera (Barcelona) i després en una altra d’Arbúcies (Girona).

Segons ha avançat aquest dissabte el ‘Punt Avui’ i han confirmat a EFE fonts dels Mossos, l’1 de març passat la policia catalana va obrir diligències d’investigació, que ja estan judicialitzades, per aclarir els fets, després que la filla gran de la parella, de 24 anys d’edat, denunciés després d’escapar-se que ella i el seu germà feia anys que estaven incomunicats.

Segons el relat de la jove avançat pel ‘Punt Avui’, ella i el seu germà, que ara té 18 anys d’edat, han estat aïllats del món durant anys, sense cap contacte amb l’exterior, ni tan sols amb la família, sense escolaritzar, sense documentació i sense accés a tecnologies com la televisió o les xarxes socials.

Notícies relacionades

La Policia Local d’Arbúcies va comprovar que els dos germans vivien en una masia tancada i de difícil accés des de feia uns mesos, població a la qual la família es va traslladar des de Matadepera. En aquest municipi, on haurien residit durant anys, no consta que els germans hagin sigut escolaritzats o que hagin acudit en alguna ocasió al Centre d’Atenció Primària (CAP) de la localitat.

Davant aquests fets, la policia d’Arbúcies va presentar diligències davant el jutjat de Santa Coloma de Farners (Girona), que va ordenar als Mossos investigar els fets. Fonts de la policia catalana han informat a EFE que van interrogar els pares en qualitat d’investigats el 3 de març passat, i van prendre també declaració als dos germans, que no van presentar cap denúncia contra els seus progenitors. Fonts pròximes a la investigació han explicat a EFE que els dos germans han decidit voluntàriament que es volen quedar a viure al domicili familiar.