Mallorca

Amenaces d’un policia local a un treballador: «No m’estranyaria que tornessin a atracar-te»

L’Audiència de les Balears ha condemnat un policia local per amenaçar l’empleat d’una gasolinera de Calvià

  • Absolt un guàrdia civil que va detenir una cambrera després de servir-li malament un cafè

cala-vinyes-2

cala-vinyes-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència de les Balears ha confirmat la condemna contra un policia local per amenaçar, fora de servei, l’empleat d’una gasolinera de Calvià (Mallorca), al qual va advertir que «li passarien cosetes», amb al·lusions a un atracament previ, després de mostrar-li la seva placa durant una discussió.

L’Audiència ha rebutjat el recurs presentat contra la sentència dictada per un Jutjat d’Instrucció de Palma, confirmant una multa de 360 euros i el pagament de les costes. Segons considera acreditat la sentència, l’incident va tenir lloc el 14 de maig de l’any passat, quan l’acusat va acudir a proveir-se a una gasolinera de Calvià.

Segons una altra clienta de la gasolinera que es trobava present en el moment de l’extorsió policial, a l’arribar el policia va fer una maniobra indeguda per col·locar-se dels primers a la fila i accedir al sortidor.

L’empleat va fer bé al dir-li que aquesta acció no estava ben feta, per la qual cosa l’agent (de paisà) li va mostrar la placa i li va demanar el full de reclamacions per presentar una queixa formal.

Empatx de poder

Posteriorment, una vegada dins de la gasolinera, l’empleat es va negar a firmar la reclamació. Segons va indicar en el judici la testimoni, l’empleat no estava d’acord amb el relat que havia posat l’agent i volia redactar ell el seu propi relat.

El policia va mirar d’intimidar el treballador amb diverses expressions per atemorir-lo, ja que va dir que «li passarien cosetes», hi ha gent que se les busca i se les mereix, i li va confessar que: «Ja et van atracar una vegada i no m’estranyaria que passés una altra vegada», amenaces i coaccions que han quedat evidenciades en la sentència del jutjat.

Notícies relacionades

Finalment, les paraules de l’agent farien referència a un atracament que l’empleat havia patit en el passat, i del qual va sortir apunyalat.

L’advocat de l’acusat ha recorregut la sentència considerant que no es podia demostrar amb certesa que el seu client s’havia referit amb aquestes expressions a l’empleat de la gasolinera. Tanmateix, el Tribunal rebutja la seva impugnació a causa del testimoni de la testimoni.