Tribunals

Condemnat a sis mesos de presó un taxista que va insultar i va agredir una parella de lesbianes

«Que les va insultar i va atacar amb ira és evident que va ser per la seva orientació sexual», ha recollit la sentència

Condemnat a sis mesos de presó un taxista que va insultar i va agredir una parella de lesbianes
2
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó Angel P.R., un taxista que el març del 2019 va insultar i va agredir als voltants de la discoteca Row de Viladecans (Barcelona) una parella de lesbianes que s’estaven fent un petó, al crit de «lesbianes de merda».

Segons consta en la sentència dictada per la secció 21a, el taxista, condemnat per un delicte contra els drets i les llibertats públiques i tres delictes de lesions lleus, també haurà de pagar dues multes que sumen un total de 1.350 euros, indemnitzar les víctimes i fer-se càrrec de 2/3 parts de les costes processals.

La sentència considera provat que Angel P.R. es trobava amb el seu vehicle a l’aparcament de l’establiment quan va veure les dues noies fent-se un petó, moment en què va començar a increpar-les, dient-los «porques», «lesbianes de merda» i «això és el que us agrada».

Després que les insultés, una de les víctimes va donar cops amb la mà el cotxe que conduïa l’acusat amb ànim d’indicar-li que se n’apartés, motiu que va provocar que Angel P.R. baixés del taxi i continués vexant-les verbalment.

Una amiga de les víctimes s’hi va interposar per mirar de socórrer les seves amigues, moment en què Angel P.R. la va agafar del canell i la va llençar a terra i li va clavar un cop de puny a la cara i, amb el mateix ànim de causar-los lesions, va agredir les altres dues noies. «Que les va insultar i va agredir amb ira és evident que va ser per la seva orientació sexual», ha recollit la sentència.

Angel P.R. havia denunciat també –en un cas de denúncies creuades– la parella i l’amiga que anava amb elles, perquè presumptament havien provocat desperfectes al vehicle quan li van donar una puntada de peu i l’havien agredit, tot i que el tribunal ha dictat absolució per a totes tres.

Notícies relacionades

La sala ha considerat que «no han quedat acreditats» els fets denunciats per Angel P.R i ha destacat que el seu relat no té credibilitat.

Segons ha defensat el despatx d’advocats Vosseler, que ha exercit com a acusació particular de les tres víctimes de la mà del lletrat Álvaro Machado, la sentència serveix per posar «una mica de veu i el focus en l’alarmant increment d’agressions d’aquesta naturalesa contra el col·lectiu LGBTI».

Temes:

Barcelona