Feminicidis

L’àvia assassinada a Benalmádena, víctima mortal número 37 per violència de gènere

1.167 dones han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles a Espanya des del 2003

L’àvia assassinada a Benalmádena, víctima mortal número 37 per violència de gènere
2
Es llegeix en minuts

Tenia 69 anys i era de nacionalitat britànica, però vivia a Benalmádena (Màlaga). Divendres passat, el seu marit va acabar presumptament amb la seva vida. L’home, de 80 anys i diagnosticat d’Alzheimer, havia sigut detingut en tres ocasions en els últims mesos per maltractar la seva dona.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest dilluns lanaturalesa masclista del crim, el número 37 aquest 2022 i el 1.167 des que van començar a elaborar-se les estadístiques el 2003.

Deu dels 37 assassinats masclistes d’aquest any es van cometre a Andalusia i tres a la província de Màlaga.

La Junta d’Andalusia ha informat que la víctima no era usuària de l’Institut Andalús de la Dona ni de la xarxa de Centres Municipals d’Informació a la Dona.

Tanmateix, constaven denúncies prèvies contra el presumpte agressor. En 14 dels 37 feminicidis comesos en l’àmbit de la parella aquest any l’agressor havia sigut denunciat per maltractament, més del 37%.

En el cas de Benalmádena, el presumpte homicida havia sigut detingut fins a tres vegades per violència masclista, però la víctima va refusar declarar contra ell i els procediments van haver d’arxivar-se sense mesures de protecció al no haver-hi testimonis dels fets, segons Efe.

Divendres passat, la mateixa víctima va trucar a Emergències per demanar socors després que el marit l’apunyalés. Quan els serveis d’emergències van arribar al lloc dels fets, només van poder certificar la mort de la dona, que havia sigut apunyalada una vintena de vegades.

El presumpte agressor va ser detingut i es troba en presó provisional.

Notícies relacionades

La secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Ángela Rodríguez, ha assegurat que l’Estat no pararà de lluitar fins que s’erradiquin les violències masclistes.

Per la seva banda, la consellera d’Inclusió Social, Joventut, Famílies i Igualtat, Loles López, ha mostrat el seu absolut rebuig i condemna a aquest crim. «La violència masclista és una barbàrie que ens colpeja de manera sistemàtica i que com a societat no podem tolerar ni normalitzar. Tolerància zero davant la violència de gènere», ha dit.