A Barcelona

Reforç policial i desallotjament sense incidents durant la tercera nit de la Mercè

Després de l’assassinat d’un jove i els aldarulls a Sants, la presència de més antiavalots ha protegit la feina dels equips de neteja

  • Joves després de la nit negra de la Mercè: «Continuarem sortint igualment»

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La tercera nit de la Mercè ha comptat amb un dispositiu policial més reforçat a la plaça d’Espanya. Hi ha hagut més presència visible d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra –almenys una desena de furgons– i la majoria d’agents de la Unitat de Reforç de Proximitat i Emergències (UREP) de la Guàrdia Urbana de Barcelona han sigut activats. El redimensionament del dispositiu policial dissenyat per a aquesta zona, punt neuràlgic a la festa major de la Mercè perquè és on es concentren entorn de 40.000 persones per assistir als concerts a l’aire lliure que es porten a terme als escenaris de l’avinguda de Maria Cristina, ha permès que els equips de neteja poguessin sanejar la zona sense els aldarulls de la jornada anterior.

Primer han començat higienitzant la part de les Torres Venecianes i després la de l’hotel Plaza. A les cinc de la matinada, la plaça d’Espanya estava gairebé a punt. Quedaven, tanmateix, un centenar llarg de joves que s’han resistit a anar-se’n a dormir i han fet botellon en una cantonada del parc de l’Escorxador, al costat del centre comercial de les Arenas. 

Insults i cop d’ampolla

«Ahir a la nit ens van insultar, ens van tirar ampolles i fins i tot van donar puntades de peu als nostres vehicles», explicaven treballadors municipals a aquest diari mentre esperaven a dos quarts de sis de la matinada que aquest últim reducte de joves de les Arenas es retirés i poder entrar a l’última zona que quedava per netejar. 

A pocs metres, els responsables dels equips de neteja lamentaven que sigui impensable fer la seves feina sense suport policial. «Veuen que ens hi acostem i s’enfaden amb nosaltres perquè això significa que ha arribat l’hora d’anar-se’n», mirava d’explicar un d’ells. La nit anterior l’‘enuig’ va acabar amb actes vandàlics contra els equips de neteja, després contra la policia i, finalment, contra alguns negocis del carrer de Creu Coberta. No va ser el més greu que va passar.

Un detingut per un apunyalament

Notícies relacionades

Al voltant de les sis del matí, quan ja s’havien completat els desallotjaments dels espais dels concerts, la Guàrdia Urbana ha detingut a la Gran Via, a prop de la plaça d’Espanya, un individu que ha causat ferides a un home amb una arma blanca.

Un jove d’uns 20 anys va morir apunyalat a les tres de la matinada, mentre els assistents als concerts de l’avinguda de Maria Cristina es retiraven a casa quan la música ja havia deixat de sonar. La víctima, que va rebre una punyalada al costat, va morir envoltat de persones. I tot i que va ser atès de seguida per sanitaris del SEM, la incisió d’arma blanca era tan greu que va morir al cap de pocs minuts. No portava documentació a sobre.