A Barcelona

Un crim i aldarulls a Sants entelen La Mercè 2022

  • Fins a les 3.16 hores, la celebració de la festa major de la ciutat, que havia capejat el temporal, anava sobre rodes

Un crim i aldarulls a Sants entelen La Mercè 2022

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fins a les 03.16 hores d'aquest diumenge 25 de setembre a la matinada, la nit més gran de la festa major de Barcelona, tot anava sobre rodes. Però a aquella hora, ha explicat el responsable de seguretat de l’ajuntament de la ciutat, Albert Batlle, ha entrat l’avís que hi havia un jove d’uns 20 anys estirat al terra de la plaça d’Espanya. 

La Mercè 2022, la primera que començava sense cap mena de restricció després de la pandèmia, la que havia pogut esquivar dos episodis de pluja temibles, tampoc s’escaparà de les pàgines de successos. Malgrat que tant Batlle com l’alcaldessa Ada Colau han remarcat que el que ha succeït aquesta nit no té res a veure amb el que va passar l’any passat, quan el ‘botellon’ de més envergadura que ha viscut la ciutat va acabar amb una batalla campal que va deixar desenes de ferits, tant policies com vàndals, i diversos ferits per arma blanca. 

Aquesta matinada passada hi ha hagut només una ganivetada, però n’hi ha hagut prou per matar una persona. El jove ha rebut una incisió pel costat, a l’altura dels ronyons, i ha caigut desplomat a terra. L’agressor, barrejat entre la multitud que a aquella hora abandonada el recinte de l’avinguda de Maria Cristina –on s’havien reunit unes 40.000 persones en els concerts–, ha fugit. Als investigadors dels Mossos d’Esquadra que s’han fet càrrec del cas no els resultarà fàcil de resoldre a causa de la confusió que regnava al lloc a aquella hora. La víctima, que no anava identificada, ha sigut atesa d’urgència pels sanitaris del SEM però ha mort poc després de ser traslladada a l’hospital. Més o menys aleshores, la cara fosca de La Mercè treia el cap de nou. 

Aldarulls

Cap a les 4.40 hores, ha detallat de nou Batlle, grups de joves que es negaven a abandonar la plaça d’Espanya perquè els equips de neteja poguessin fer la seva feina, uns cinquanta en total, s’han enfrontat amb els policies. Mentre fugien, han llançat ampolles, han bolcat contenidors, testos, motocicletes i bicicletes. També han calat foc a mobiliari urbà. «El balanç és de vuit contenidors i set motos cremades», ha explicat Batlle. 

L’incident més incomprensible ha passat al carrer de Creu Coberta. Alguns dels vàndals han irromput en una xarcuteria per saquejar-la. S’han emportat pernils que, en alguns casos, han acabat estampant contra les vidrieres d’un establiment de roba i sabates ubicat just al davant. Els treballadors d’aquesta segona botiga, pal de fregar en mà, lamentaven en declaracions a aquest diari que aquesta és la segona vegada que trenquen l’aparador. L’any passat va ser pitjor, perquè van aconseguir destrossar tots els vidres i emportar-se el gènere que els va venir de gust. 

Notícies relacionades

«Si ja saben que cada any passa el mateix, ¿per què no posen policia i protegeixen el teixit comercial d’aquest carrer?», es preguntaven indignats, mentre remarcaven la impunitat dels qui els van atacar l’any passat i que no han sigut detinguts encara per aquells fets. 

Dispositiu d’urgència

Cap a les vuit del matí, grups de treballadors de la neteja activats d’urgència acabaven les tasques de sanejament dels voltants de la plaça d’Espanya. Minuts després, la Guàrdia Urbana n’ha reobert el pas al trànsit. Jordi Martí, regidor de Cultura, ha animat els barcelonins que tornin a disfrutar de la festa aquesta nit. 

Temes:

Barcelones