VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home assassina la seva parella a Palència i posteriorment se suïcida

Es tracta del tercer assassinat masclista conegut en les últimes 24 hores a Espanya

Un home assassina la seva parella a Palència i posteriorment se suïcida
2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional investiga com a violència masclista l’assassinat d’una dona de 32 anys a Palència per la seva parella, de 36, que posteriorment s’hauria suïcidat llançant-se a la via del tren. Es tracta del tercer assassinat masclista conegut en les últimes 24 hores a Espanya.

La dona va ser trobada sense vida en una casa situada a l’avinguda dels Reis Catòlics de la capital de Palència quan els agents van acudir al domicili que figurava en el DNI de l’home atropellat pel tren per informar de la mort, han informat a Efe fonts de la investigació.

Dos nens, de 2 i 7 anys, van obrir la porta als policies, que van observar que la dona es trobava sense vida en un llit, amb marques al coll, cosa que fa suposar que pot ser que fos escanyada, tot i que serà necessari esperar al resultat l’autòpsia per confirmar o rebutjar aquest extrem.

La Policia Nacional continua amb els esbrinaments per aclarir els fets, mentre els dos menors es troben amb la mare de la dona trobada morta al domicili, ubicat al número 3 de l’avinguda dels Reis Catòlics.

«Estem obtenint dades de l’assassinat d’una dona de 32 anys a la província de Palència per presumpta violència de gènere», ha escrit la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere a través de Twitter.

Si es confirma que es tracta d’un cas de violència masclista a Palència seria el tercer assassinat conegut en les últimes 24 hores a Espanya.

La Policia Nacional investiga la mort d’una dona a Benidorm (Alacant), el cadàver de la qual va ser trobat pels agents que van acudir a la vivenda per notificar la mort de la seva parella, de 73 anys, en accident de trànsit.

A més, un home de 40 anys detingut per la Policia Nacional a Màlaga després de la troballa del cadàver d’una dona que havia desaparegut al març ha confessat que va matar la seva parella i la va enterrar sota formigó en una nau industrial.

Fins al moment la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha comptabilitzat aquest any trenta assassinats masclistes i manté en investigació aquests tres últims casos.

Notícies relacionades

Amb ells, el nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles des que van començar a comptabilitzar-se aquestes víctimes el 2003 s’elevaria a 1.163.

Els assassinats masclistes confirmats fins al dia 22 passat han deixat 20 orfes menors de 18 anys durant aquest 2022.