A la plaça d’Espanya

Saquejos i vandalisme a Sants després dels concerts de la Mercè 2022

Un grup de joves ha calcinat motos al carrer de Tarragona i ha assaltat botigues a Creu Coberta

  • La Mercè 2022: últimes notícies de les festes de Barcelona, en directe

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La segona nit de les Festes de la Mercè 2022 ha acabat amb aldarulls a la matinada: després dels concerts que s’han fet a l’avinguda Maria Cristina, un grup de joves, que havia continuat allargant la nit de ‘botellon’, ha provocat múltiples destrosses al mobiliari urbà dels carrers adjacents de la plaça d’Espanya de Barcelona. Els joves han saquejat una xarcuteria del carrer Creu Coberta del barri de Sants i després han trencat vidres d’altres comerços. 

Contra l’aparador d’una sabateria pròxima, el mateix establiment que la Mercè de l’any passat va patir greus desperfectes, han llançat pernils robats de la xarcuteria. En els vídeos que publica EL PERIÓDICO es veuen totes dues coses: el saqueig a la xarcuteria i el posterior llançament contra l’aparador de la sabateria. «Si ja va passar l’any passat, ¿per què no posen policia a l’entrada del carrer i protegeixen aquest teixit comercial?», lamentaven amargament dos treballadors de la sabateria aquest matí, pal de fregar en mà. 

Motos bolcades i algunes, de lloguer, calcinades, a més d’unes quantes bicicletes. Jardineres i testos a terra. Contenidors llençats i cremats. Aquesta ha sigut la imatge del carrer de Tarragona quan s’ha fet de dia.

Dispositiu d’urgència

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha perimetrat la zona i l’ha tallat al trànsit perquè els equips de neteja de l’ajuntament poguessin netejar-la en un dispositiu especial que l’ajuntament ha desplegat d’urgència. Aquest diumenge a les vuit encara eren ben visibles els desperfectes causats.

Notícies relacionades

Motos bolcades i algunes, de lloguer, calcinades, a més d’unes quantes bicicletes. Jardineres i testos a terra. Contenidors llençats i cremats. Aquesta ha sigut la imatge del carrer de Tarragona quan s’ha fet de dia.

Els fets s’han concentrat al voltant de la plaça d’Espanya entre les cinc i les sis de la matinada, segons fonts policials. Acabats els concerts, organitzats per la cadena musical Europa FM i en els quals han actuat La Pegatina, Les Montses i Itaca Band, un grup de persones s’ha negat a abandonar la zona, tal com els demanava la policia.