¿Plourà?

¿Quin temps farà a Barcelona durant les Festes de La Mercè 2022?

Els barcelonins haurem d’estar pendents del cel a partir de divendres

¿Quin temps farà a Barcelona durant les Festes de La Mercè 2022?

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

És un acte més de les Festes de la Mercè. Com que la tradició assegura que rara és la festa de la patrona de Barcelona que no sigui passada per aigua, estar pendent del cel forma part dels rituals de la celebració.

¿I què s’espera aquest any? La setmana de la Mercè 2022 ha començat amb certa estabilitat, però el cel s’anirà cobrint progressivament a mesura que passin els dies. Segons els models actuals, i sempre tenint present que es tracta de previsions a mitjà termini, la pau meteorològica a la capital catalana s’acabarà precisament el dia del pregó: el divendres 23.

¿Per què farà mal temps? El responsable d’això, tal com detalla l’Agència Estatal de Meteorologia (l’Aemet), serà un front atlàntic que escombraria a partir de dijous la península Ibèrica i que a Catalunya començaríem a notar a partir del migdia de divendres.

Notícies relacionades

Aquesta pertorbació, segons el model GFS, implicaria abundants precipitacions, especialment de cara a dissabte i diumenge, que bona falta fan per ajudar a omplir uns embassaments que a les seves conques internes es troben en un raquític 37% de la seva capacitat, tot i que podran fastiguejar molts dels actes de La Mercè. Paral·lelament, es produirà la confirmació d’aquest descens de les temperatures que convertiran els últims dies de setembre en un tret de sortida oficial de la tardor.

Així doncs, amb totes les reserves, s’entreveu unes Festes de la Mercè, que se celebraran del 23 al 26 de setembre, passades per aigua.

Temes:

Pluges La Mercè