TROBADA MORTA A TRASPINEDO (VALLADOLID)

Crim d’Esther López: la Guàrdia Civil demana ajuda a Inditex per resoldre el cas

Un laboratori que col·labora amb la multinacional gallega intenta determinar si les fibres trobades sota les ungles de la víctima són dels pantalons de Zara que portava el sospitós la nit en què ella va morir

Crim d’Esther López: la Guàrdia Civil demana ajuda a Inditex per resoldre el cas
2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

La Guàrdia Civil i la jutge continuen lluitant per esbrinar què va passar la nit que va morir Esther López, als afores de Traspinedo (Valladolid). Sense una prova definitiva i amb un sospitós que proclama la seva innocència, els investigadors han decidit demanar ajuda a la multinacional Inditex, segons ha sabut CAS OBERT, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica.

Uns moderníssims laboratoris que han col·laborat amb l’empresa fundada per Amancio Ortega analitzaran unes fibres trobades sota les ungles de la dona, trobada morta el 4 de febrer als afores del seu poble, per veure si són dels pantalons d’estil xinès que vestia el sospitós de matar-la la nit del 13 de gener.

Anàlisis químiques

Els forenses que van realitzar l’autòpsia d’Esther López van trobar diverses fibres sota les seves ungles. Van ser enviades al Departament de Criminalística de la Guàrdia Civil, on es va determinar que dues «s’ajusten amb les característiques físiques i composició química» dels pantalons d’estil xinès i de color beix que vestia el veí investigat, Óscar S., la nit en què Esther va morir.

Les anàlisis realitzades al laboratori central de la Guàrdia Civil van descartar que aquestes fibres corresponguin a la roba d’Esther i sí que van afirmar que eren «compatibles» amb els pantalons del seu amic, l’última persona que va declarar haver-la vist viva la matinada del 13 de gener.

No obstant, les anàlisis de la Guàrdia Civil, amb els mitjans dels quals disposa la Benemèrita, no permeten anar més enllà amb aquest indici. Reconeixen que les fibres de cotó blanc, com les que es van trobar sota les ungles d’Esther López, «són molt ubiqües i, per tant, tenen escàs valor probatori» i que no es tracta d’una prova concloent, sinó només d’un indici.

Millors laboratoris

Per això els investigadors i la jutge van demanar ajuda a la multinacional. «Inditex té un departament d’anàlisi tèxtil molt modern que permetrà acotar i limitar molt més la procedència d’aquestes fibres; si no, hi ha milers de pantalons compatibles amb les fibres que tenia l’Esther sota les ungles», expliquen fonts del cas. Els experts d’Inditex compararan els resultats de l’anàlisi d’aquestes fibres amb els pantalons d’Óscar S., d’estil xinès de color beix i talla 44, comprats en una botiga de Zara.

Notícies relacionades

És a dir, els experts d’Inditex miraran d’esbrinar «a quin lot, any de fabricació i fins i tot punt de venda» corresponen les fibres dels pantalons xinesos trobades sota les ungles de la víctima. En resum, mirar de limitar aquesta coincidència i reduir al mínim possible el nombre de peces de vestir compatibles amb les que tenia la víctima.

Sense proves definitives

Óscar S., investigat pel cas i que sempre ha defensat la seva innocència, manté que va estar amb l’Esther i un altre amic aquella matinada i que ella va baixar del seu cotxe, poc abans de les tres de la matinada, perquè volia continuar de festa i ell se n’anava a casa seva. Insisteix que no va tornar a veure-la. No hi ha cap prova definitiva en contra d’ell després que les anàlisis realitzades a casa seva no trobessin restes de sang ni l’ADN d’Esther López.