Violacions

La noia agredida per dos policies a Estepona va decidir pactar per no viure «un circ mediàtic»

L’entorn de la víctima diu que s’ha malinterpretat la condemna als policies i que «busca el millor» per a ella i evitar que hagi de passar per «un dur i extenuant» procés judicial que podria allargar-se durant anys

La noia agredida per dos policies a Estepona va decidir pactar per no viure «un circ mediàtic»

AGE Fotostock

2
Es llegeix en minuts

En l’esperit del pacte que ha deslliurat de la presó els dos policies locals acusats d’abusar d’una noia a Estepona el 2018 hi ha evitar la «revictimització» de la noia a l’haver de reviure l’abús i que la sotmetin a un judici mediàtic paral·lel, van asseguratra EFE fonts de l’entorn de la víctima aquest dijous.

El motiu principal pel qual l’acusació particular que exerceix l’agredida ha decidit arribar a un acord és fugir d’un circ mediàtic, evitar el que va passar fa uns anys amb el cas de ‘La manada’ i que s’acabés per qüestionar la noia, segons les mateixes fonts.

El pacte no repara el que va passar, però «tampoc una condemna de 30 anys de presó i els rigors d’un judici o l’interès mediàtic» que generaria un procés amb dos agents asseguts al banc dels acusats, per això creuen que «aquesta era la millor condemna per a la víctima, tot i que a la societat no li agradi», van assenyalar.

«Com a ciutadans podem desitjar que aquests individus vagin 30 anys a la presó, però el que ha de prevaldre –i el que ha prevalgut– a l’hora de prendre la decisió és el benestar» d’una noia que ha patit molt amb tot el que ha passat i que es mereix recuperar la vida, van precisar.

El pacte al qual s’ha arribat, que, segons les fonts, alguns han malinterpretat, «busca el millor» per a ella i evitar que hagi de passar per «un dur i extenuant» procés judicial que podria allargar-se durant anys.

L’acord en qüestió no es limita a canviar l’ingrés a presó dels dos policies per la realització d’un curs de reeducació sexual, insisteixen les fonts, que lamenten «la interpretació tan simplista» que s’està fent de l’afer.

Notícies relacionades

A més del controvertit curs de reeducació sexual, els acusats «quedaran marcats de per vida com a agressors sexuals al fitxer nacional de delinqüents sexuals», tenen prohibit acostar-se a la víctima en anys i no podran treballar amb menors o adolescents ni en la funció pública, van remarcar.

La noia estava de vacances amb uns amics a Estepona quan es van produir els abusos pels quals els dos policies han sigut condemnats per l’Audiència de Màlaga a dos anys de presó, que han evitat després d’un acord en què hauran d’indemnitzar la víctima amb 80.000 euros i assistir a un programa de reeducació sexual.