Una de les partides més grans

Vídeo | Gran cop al tràfic de drogues de disseny a l’Eixample de Barcelona

Els Mossos i la Guàrdia Urbana decomissen substàncies valorades en 1,7 milions d’euros

Desmantellat un grup que traficava amb drogues de disseny.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desmantellat un grup que traficava amb drogues de disseny amb la detenció de vuit persones i la confiscació de substàncies valorades en 1,7 milions d’euros, una de les partides de droga sintètica més grans interceptades a la ciutat en els últims anys.

Segons han informat aquest dimarts els Mossos, el dispositiu policial es va desenvolupar el 12 de juliol, es van portar a terme 7 entrades i registres i es van intervenir prop de 45 quilos de substàncies com GHB, ‘speed’, amfetamines, ketamina, mefedrona, tusis i cocaïna amb les quals el grup subministrava intermediaris i al detall.

Els investigadors treballen per analitzar si la droga confiscada provenia d’un laboratori de drogues sintètiques localitzat recentment a la comarca del Baix Camp, un dels més grans que operava en els últims anys a Catalunya.

Presó per a tres

En l’operació es van detenir un total de vuit persones d’entre 25 i 61 anys, a qui se’ls atribueixen delictes contra la salut pública, i tres dels arrestats van ingressar a la presó.

Al principal investigat li consten tres antecedents, un d’ells per tràfic de drogues i, tret d’un altre detingut, a qui també li consta un altre antecedent per salut pública, la resta de persones detingudes no tenien cap antecedent en aquest àmbit delictiu.

La investigació es va iniciar el mes de març passat, quan la Guàrdia Urbana va tenir coneixement de diverses queixes veïnals entorn d’un dels punts de venda investigats.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les gestions policials per comprovar aquestes informacions, es va poder desmantellar aquest grup assentat al districte de l’Eixample barceloní amb gran capacitat en la distribució i tràfic de drogues de disseny.

Al carrer de Provença

Acreditada la venda de droga, es va establir un equip de treball amb agents del grup de Salut Pública de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos a Barcelona i agents de la Guàrdia Urbana.

La investigació, tutelada pel Jutjat d’Instrucció número 19 de Barcelona, va anar recopilant més indicis a mesura que s’aprofundia en el presumpte investigat.

Els investigadors van fixar com a principal sospitós un home que vivia en una vivenda del carrer de Provença, mentre que la resta de persones es trobarien en un escalafó inferior i realitzarien funcions d’intermediaris, facilitadors, guardians i transportistes, entre d’altres.

Registres a Gràcia, Horta i l’Eixample

Notícies relacionades

Amb tots els indicis recollits i l’acreditació que s’estava portant a terme una activitat il·lícita, efectius dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van portar a terme un dispositiu final el passat dia 12, amb registres en immobles ubicats als barris de Gràcia, Horta i l’Eixample.

Després de passar a disposició judicial, tres dels detinguts van ingressar a la presó, mentre que la resta van quedar en llibertat amb càrrecs.