Tragèdia

Mor un treballador de la neteja de 60 anys després de tenir un cop de calor a Madrid

L’operari estava inconscient amb una temperatura corporal de 41,6 graus quan va arribar una dotació del Samur que el va traslladar a l’hospital

Mor un treballador de la neteja de 60 anys després de tenir un cop de calor a Madrid
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El treballador de 60 anys que ahir va tenir un cop de calor mentre treballava en tasques de neteja a l’avinguda de San Diego de Puente de Vallecas ha mort després de ser traslladat a l’Hospital Gregorio Marañón, han traslladat a Europa Press fonts municipals.

Els fets van tenir lloc a partir de les 17.30 hores, quan Emergències Madrid rebia una trucada d’un testimoni de la caiguda avisant d’un home que s’havia desplomat i que es trobava inconscient al carrer.

Ràpidament, una dotació de Samur Protecció Civil va arribar als voltants i va trobar un home inconscient amb una temperatura corporal de 41,6 graus. Davant d’aquesta situació, l’equip sanitari li va aplicar gel fred a les aixelles, a les engonals i al clatell, a més de donar-li sèrum salí fred. Al veure que aquestes mesures eren insuficients perquè la víctima recobrés el sentit, Samur va intubar l’home, que va ser traslladat a l’Hospital Gregorio Marañón en estat greu.

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat del Consistori, Borja Carabante, ha traslladat les seves condolences a la família del mort a través de les xarxes socials. «El nostre més sentit condol a la seva família i éssers estimats. DEP», ha lamentat. Per la seva banda, el regidor del PSOE a Cibeles Ignacio Benito també ha lamentat els fets i ha traslladat el seu condol a la família a través del seu compte de Twitter. A més, ha volgut reconèixer la «indispensable» tasca que realitzen els treballadors de la neteja.

Notícies relacionades

La regidora de Més Madrid a l’Ajuntament Esther Gómez ha enviat una abraçada «molt forta» a la família del treballador a les xarxes socials i ha remarcat la importància de prendre mesures per evitar les exposicions al sol en plena onada de calor. «Canviar horaris de recollida, reduir les zones a netejar, el que sigui per salvar vides», ha detallat.

La portaveu d’Unides Podem en l’Assemblea de Madrid, Carolina Alonso, ha lamentat el «pitjor desenllaç possible» per a l’operari de neteja i ha manifestat les seves condolences a la seva família a través de Twitter. A més, ha demanat que s’obri una investigació per saber si s’han complert els protocols de prevenció de riscos laborals per altes temperatures.