INVESTIGACIÓ

La llibreta dels lladres que robaven en xalets de famosos: «Rafael Nadal, Messi, Aznar, Pablo Iglesias...»

La banda que va assaltar la casa de Ronaldo a Eivissa i 15 més tenia anotacions sobre futurs objectius que van ser recuperades per la Policia

La llibreta dels lladres que robaven en xalets de famosos: «Rafael Nadal, Messi, Aznar, Pablo Iglesias...»

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

«Seleccionaven vivendes concretes (xalets) normalment d’empresaris i de persones famoses amb gran poder adquisitiu». L’informe de la Policia Nacional inclòs en el sumari recull com triava els seus objectius la banda que va assaltar el xalet de Ronaldo Nazário a Eivissa. Els investigadors van recuperar fins i tot una llibreta en què apareixien futurs objectius de la banda.

En aquest quadern, en poder de CAS OBERT, canal d’investigació i successos de Prensa Ibérica, apareixen com a objectiu de pròxims assalts de la banda, entre d’altres, el xalet de José María Aznar a la urbanització Guadalmina, de Marbella (Màlaga), i el del tennista Rafael Nadal a Porto Cristo (Mallorca).

«URB GUADAL. Aznar» i «PORTO CRISTO. Nadal Mallorca». Són les dues anotacions trobades a la llibreta de José Manuel Ávila, el veí de Màlaga acusat de formar part de la banda que assaltava xalets de luxe i que va ser desarticulada per la Policia Nacional. El jutjat d’instrucció número 1 de Múrcia investiga l’actuació de la banda d’assaltants de vivendes d’alt nivell per tot Espanya. Se’ls acusa de 16 robatoris.

La documentació recuperada pels investigadors inclou dos folis manuscrits en què es recullen futurs objectius de la banda. «Això ho podem apreciar per exemple en les anotacions trobades en el registre del domicili de José Manuel Ávila, al carrer Jacaranda (Màlaga), on figuren els noms d’Aznar, Messi, Pablo Iglesias, Nadal, Hierro, Guti i l’alcaldessa de Múrcia», diu l’informe policial.

En el cas de Pablo Iglesias i Lionel Messi, a la llibreta simplement apareixen els noms dels dos personatges que podien ser objectius de la banda. En el cas d’Aznar, hi figura la direcció exacta del seu xalet. I en el de Rafael Nadal, simplement l’anotació de la localitat de Porto Cristo, a l’illa de Mallorca.

Hierro i Guti

A més d’anotacions genèriques, com «Mallorca», «Cadis» i «Eivissa», la llibreta recuperada per la Policia Nacional inclou en una línia les paraules «MÚRCIA. ALCALDESSA». Els investigadors creuen que la banda buscava els seus objectius traient informació de les xarxes socials i que en aquest cas es tractaria del xalet de la que va ser alcaldessa de Cartagena, Ana Belén Castejón. El xalet d’aquesta política, trànsfuga del PSOE i que va recolzar un govern del PP, va protagonitzar una polèmica a les xarxes socials.

Al mateix foli de la llibreta dels lladres, es recullen dues anotacions que apareixen guixades. En una es llegeix: «Can Rimbau (Guti) Eivissa», en al·lusió a una casa que l’exfutbolista del Reial Madrid tenia a l’illa pitiusa. També guixada apareix l’apunt «Talamanca. EIVISSA. (Hierro)» en al·lusió a un xalet de 400 metres que l’exfutbolista del Reial Madrid i exseleccionador espanyol té a l’illa.

La banda va assaltar el xalet de Ronaldo Nazário a Sant Josep (Eivissa) el passat 26 de juny. Alguns encaputxats van entrar a la planta de dalt de la vil·la mentre els seus ocupants, el futbolista italià del París Saint-Germain Marco Verratti, la seva dona i un grup d’amics, feien una barbacoa. Es van emportar joies i rellotges valorats en gairebé tres milions d’euros. El botí va ser recuperat per la policia quan va detenir dos dels integrants de la banda al baixar del ferri a Dénia (Alacant) dos dies després de l’assalt.

Notícies relacionades

De fet, les anotacions de la llibreta dels atracadors recull en una altra pàgina sota el títol «EIVISSA» apunts sobre dues zones de l’illa, l’esmentada de «Sant Josep» i «es Cubells», al costat de les quals hi ha escrita, dins d’un cercle, l’expressió «OK», cosa que els investigadors interpreten com a senyal que els robatoris, com el de la casa de Ronaldo, ja s’havien produït amb èxit.

A la mateixa pàgina, i sobre l’illa d’Eivissa, es recullen altres zones com «Cala Comte», «Sant Jordi», «Porroig», «ses Salines», «Cala Jonal» (en al·lusió a Cala Jondal), «Cala Bassa» i «Cala Vedella», totes sense l’«OK» al costat, cosa que s’interpreta com que eren els futurs objectius de la campanya estiuenca de la banda. L’informe inclòs en el sumari 595/22 recull que, durant la seva estada a Eivissa, la banda d’assaltants van visitar «zones de vil·les i xalets aïllats, normalment envoltades de camp».