Investigació en marxa

Els Mossos, darrere la pista d’‘allunadors’ que utilitzen extintors per fugir de la policia

  • Diumenge a la matinada es van escapar d’una patrulla a Barcelona i van atropellar frontalment un motorista, que va sobreviure a l’accident

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra segueixen la pista de diversos lladres per allunatge, els que estampen cotxes contra aparadors d’establiments comercials per robar-hi productes, que han donat diversos cops en les últimes setmanes, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Van protagonitzar, entre d’altres, l’atac contra El Corte Inglés de la Diagonal de Barcelona el 26 de maig. Els investigadors no saben quin grau de coordinació hi ha entre els sospitosos ni si formen un únic grup o uns quants. Però sospiten que són de nacionalitat espanyola i que estan connectats.

Una patrulla en va sorprendre la matinada de diumenge passat uns quants quan es disposaven a estampar un vehicle contra l’aparador d’un establiment comercial del districte de l’Eixample de Barcelona. Però els lladres, lluny d’entregar-se, es van enfrontar als policies, als quals van ruixar amb extintors, i van fugir. Durant la temerària fugida, van atropellar frontalment un motorista, que afortunadament només va patir lesions lleus.

Moviment estrany d’un vehicle

Els fets van succeir cap a les tres de la matinada. A la patrulla de la policia catalana que circulava per l’Eixample li va cridar l’atenció un moviment estrany que va fer el conductor d’un Suzuki –possiblement es preparava per encastar-lo contra el negoci– i va començar a seguir-lo. Però abans que els agents poguessin donar l’alto al conductor del Suzuki, dos vehicles (un Cupra i un Mercedes) en què hi havia integrants de la mateixa banda, van tallar el pas al vehicle dels Mossos.

A continuació, del Cupra i del Mercedes van sortir-ne homes equipats amb extintors que van buidar sobre el cotxe patrulla dels Mossos per aixecar un dens núvol de pols blanca que va confondre els policies. Mentre això succeïa, l’ocupant del Suzuki va sortir del cotxe, que va abandonar allà mateix, i va pujar al Mercedes. A continuació, la banda va emprendre la fugida, circulant a gran velocitat, de forma temerària, pel centre de Barcelona.

Motorista abandonat

Durant aquesta escapada, el Cupra va atropellar frontalment un motorista. Després de l’accident, els ocupants del Cupra van abandonar aquest cotxe, van pujar també al Mercedes i van abandonar el motorista. El ferit va ser atès minuts després per la Guàrdia Urbana de Barcelona i va ser traslladat finalment en una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital. Només va patir lesions de poca gravetat. Amb tots els ocupants dins del Mercedes, la banda va accelerar i va poder escapar-se per la ronda de Dalt.

Els Mossos mantenen oberta una investigació per aquests fets i relacionen aquesta banda de lladres per allunatge amb almenys un altre cop, que haurien comès la nit anterior contra un establiment comercial de fora de la ciutat catalana.

Segons les fonts consultades, els tres cotxes eren robats. Actuar amb cotxes robats és la manera de procedir habitual dels grups especialitzats en allunatges. Roben un cotxe, l’estampen violentament contra l’aparador d’un centre comercial quan està tancat al públic, entren a l’interior del local gràcies a l’obertura aconseguida amb l’allunatge, agafen els productes que poden i, després, fugen.

El precedent d’El Corte Inglés

Notícies relacionades

Consta un altre allunatge recent comès per una banda que a més també fa servir extintors. Va passar la matinada del 26 de maig. Un grup va estampar un Land Rover contra l’aparador d’El Corte Inglés de l’avinguda de Diagonal de Barcelona. Els membres d’aquesta banda van utilitzar extintors per repel·lir l’acció dels vigilants de seguretat privada que estaven al centre comercial.

Fonts policials han evitat confirmar si sospiten que els qui van irrompre a El Corte Inglés són els mateixos que també van utilitzar extintors per escapar-se de la patrulla la matinada de diumenge passat.