Grup desarticulat

Vídeo | Així robava una banda en cotxes de pàrquings de restaurants a Catalunya

Els Mossos han detingut tres homes i una dona, d’entre 23 i 29 anys, com a presumptes autors de 13 delictes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos de la comissaria d’Igualada van detenir entre el 18 i el 19 de maig tres homes i una dona, d’entre 23 i 29 anys, com a presumptes autors de 13 delictes de robatori amb força en interior de vehicle i pertinença a grup criminal. Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a principis de maig arran d’una sèrie de robatoris amb força en interior de vehicles a la comarca de l’Anoia.

Durant la investigació, els Mossos van determinar que tots els fets es produïen en aparcaments d’àrees de servei o restaurants pròxims a vies ràpides, com autovies i autopistes. Els autors sempre actuaven durant el migdia, a l’hora del dinar, quan els propietaris dels vehicles eren dins del restaurant. Actuaven de manera coordinada i accedien als pàrquings en cotxe per cometre els robatoris de manera ràpida. Trencaven un dels vidres posteriors del vehicle i sostreien els objectes del seu interès.

Quatre integrants

Mentrestant, un dels membres del grup vigilava i els esperava dins del cotxe per fugir ràpidament del lloc sense ser sorpresos. El grup, que està format per quatre persones, està implicat en 13 robatoris amb força en interior de vehicle a les poblacions de Castellolí, el Bruc, Marganell, Monistrol de Montserrat, Manresa, Santa Eulàlia de Ronçana, Terrassa i Cerdanyola del Vallès. El 18 de maig els investigadors van localitzar i van detenir tres dels presumptes autors a Sant Fost de Campsentelles.

Possibles més casos

Poc abans de la detenció, els autors havien comès un robatori interior de vehicle al pàrquing d’un restaurant de Santa Eulàlia de Ronçana. L’endemà es va fer una entrada i indagació al domicili dels detinguts, on es va localitzar i es va detenir la quarta integrant del grup. En l’escorcoll es van localitzar molts dels objectes sostrets en els robatoris denunciats.

Notícies relacionades

Les investigacions continuen obertes i no es descarta que els detinguts estiguin implicats en més casos comesos a tot Catalunya.

Els detinguts van passar entre el 20 i el 21 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Mollet del Vallès i Badalona.