Carrer General Pardiñas

Almenys 17 ferits, un d’ells greu, després d’una explosió en un edifici al barri de Salamanca a Madrid

Encara es desconeixen les causes de l’explosió al barri de Salamanca, tot i que tot indica que podria deure’s a una fuita de gas

2
Es llegeix en minuts
Silvia Cano

Una forta explosió ha tingut lloc en un edifici de quatre altures al Barri de Salamanca a Madrid, a General Pardiñas cantonada amb carrer Hermosilla, deixant almenys 17 ferits, dels quals quatre han sigut traslladats a un hospital i un es troba greu.

Els bombers han evacuat una persona de l’edifici i n’hi podria haver més atrapades.

Els bombers estan treballant en aquests moments a l’interior mentre el Samur està atenent diversos ferits.

L’edifici està molt afectat després de l’explosió i la façana ha quedat completament destrossada. L’escola Nuestra Señora de Loreto del Pilar, que és just al costat d’on ha tingut lloc l’explosió, no s’ha vist afectada tot i que els nens que eren al pati s’han espantat pel soroll i les pedres que hi han caigut. L’esclat ha provocat nombrosos danys en vehicles estacionats i al mobiliari urbà que hi havia als voltants.

«S’estava fent una obra a l’edifici i els veïns han dit que hi ha hagut una explosió, però no se saben les causes. Els bombers estan treballant a l’interior per aclarir què ha succeït. Hi ha un petit hospital de campanya per atendre tots els que han estat ferits. Es tardarà a recuperar la normalitat. És una zona que cal evitar en la mesura possible», va dir José Luis Martínez Almeida.

Notícies relacionades

«L’explosió ha vingut de baix, del tercer però ha rebentat tot. Hi ha hagut una fumarada enorme i ha sortit com un fum de forma circular, com un bolet. Tot amb moltíssima pols», diu una jove que ha viscut l’explosió al carrer General Pardiñas número 35. Encara no es coneixen les causes de l’esclat a la vivenda, però ja hi ha tècnics de Gas Natural al costat dels serveis d’Emergències, i tot fa indicar que podria deure’s a una fuita de gas.

Un testimoni de l’explosió ha parlat amb El Periódico de España, diari pertanyent al mateix grup editorial que aquest mitjà, i ha explicat com ha sigut: «Estàvem al costat i quan tot ha explotat hem sortit al més aviat possible. Hem hagut de treure els ferits dels baixos. El meu cap n’ha hagut de treure una de l’acadèmia». El Samur-PC ha instal·lat un PSA, Lloc Sanitari Avançat, per atendre totes les persones que s’han vist afectades pel succés que ha tingut lloc al carrer General Pardiñas 35, al barri de Salamanca de Madrid.