Pederàstia

Detingut un capellà de Castelldefels per exhibicionisme i pagar a menors per a pràctiques sexuals

Els Mossos d’Esquadra, que el van arrestar aquest dijous després de ser sorprès amb dues víctimes, sospiten que n’hi podria haver almenys quatre més

Detingut un capellà de Castelldefels per exhibicionisme i pagar a menors per a pràctiques sexuals
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous un sacerdot de Castelldefels, les inicials del qual són J. M. A. M. Es tracta d’un capellà adscrit a la Parròquia de Santa Maria, ubicada en aquesta població del Baix Llobregat. Segons fonts consultades per EL PERIÓDICO, la policia catalana l’ha arrestat per exhibicionisme i per pagar a menors, d’origen vulnerable o en situació de risc d’exclusió social, perquè accedissin a realitzar pràctiques sexuals.

Segons les mateixes fonts, el sacerdot va ser arrestat després de ser sorprès amb dues de les víctimes. La sospita dels investigadors és que s’havia contactat amb els dos adolescents perquè no lluny de la rectoria en la qual resideix hi ha un centre escolar freqüentat per estudiants de famílies amb pocs recursos econòmics, una característiques que el sospitós hauria aprofitat. Començava convidant-los a consumicions en bars pròxims, o comprava les targetes de prepagament per al telèfon, i acabava proposant-los que li enviessin fotografies a canvi de diners. Aquesta relació es retorçava fins a arribar, presumptament, a pagar perquè els menors i convèncer-los que accedissin a reunir-se amb ell i participar en pràctiques sexuals que, pel que sembla, no inclourien el contacte físic.

Els policies han escorcollat aquest divendres la seva residència, de la qual han marxat, entre altres coses, amb el seu ordinador. Part de les indagacions se centraran ara a revisar el contingut d’aquest terminal i també del seu telèfon mòbil, en el qual se sospita que podrien existir indicis que almenys quatre víctimes més haurien caigut a la seva xarxa.

Notícies relacionades

Els investigadors, al revisar aquest contingut, i en cas que trobessin material pornogràfic, augmentarien la gravetat de les imputacions al capellà si es tracta de fotografies o vídeos que hagués gravat ell o que hagués compartit.

La diòcesi de Sant Feliu de Llobregat ha emès un comunicat on es mostra consternat per aquests fets, mostra el seu recolzament a les víctimes i a les seves famílies. En la missiva també remarca que el capellà no forma part d’aquesta diòcesi.