Investigació en marxa

Tres detinguts i dos policies ferits en un atracament en una casa d’apostes de Barcelona

  • Cinc homes amb cascos, guants i ganivets van irrompre ahir dijous a la tarda al negoci Sportium però van ser sorpresos per patrulles dels Mossos d’Esquadra

Tres detinguts i dos policies ferits en un atracament en una casa d’apostes de Barcelona

Mossos

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Cinc homes van assaltar ahir dijous a la tarda l’establiment d’apostes esportives Sportium, ubicat al carrer de Sardenya del districte de Gràcia de Barcelona, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Els cinc sospitosos van irrompre al local protegint-se la cara amb cascos, les mans, amb guants, i esgrimint ganivets. 

Van obligar l’empleada del negoci a treure de la màquina expenedora de bitllets 4.700 euros en efectiu. No obstant, no van poder recollir-los tots perquè els va sorprendre una patrulla dels Mossos d’Esquadra. La treballadora havia sigut capaç d’activar l’alarma i la companyia de seguretat, a través de les càmeres de seguretat, va veure en directe que l’establiment estava sent atracat i va alertar els Mossos.

L’arribada dels agents va provocar la fugida en estampida dels cinc atracadors amb un botí de 2.500 euros. Dos dels autors van caure de seguida. Un tercer va ser arrestat al cap d’uns minuts. El quart i el cinquè implicats segueixen en parador desconegut

El tercer va ser detingut al final d’una persecució per part d’agents de l’Àrea de Proximitat –que habitualment fan les funcions d’enllaç entre el teixit comercial i associacions dels barris amb la policia– que a més van rebre l’ajuda d’un altre mosso que estava fora de servei però va presenciar la carrera pel carrer i es va afegir a la captura. L’escapat va ser trobat finalment a l’interior d’una botiga en què havia entrat mirant de passar desapercebut. 

Dos dels policies que van participar de la detenció dels tres sospitosos van resultar ferits: un dels agents va rebre un tall a la mà provocat amb un dels ganivets dels atracadors i un altre es va lesionar el genoll durant un forcejament. 

Els Mossos van recuperar 800 dels 2.500 sostrets perquè estaven en mans dels tres detinguts. Els altres dos, presumiblement, tenen la resta de l’exigu botí, 1.700 euros. 

La policia catalana ha obert una investigació, que assumirà la Unitat Central de Atracaments (UCA), i que ha d’aclarir si el grup havia protagonitzat assalts similars anteriorment, tal com se sospita. 

Notícies relacionades

Al costat de la casa d’apostes, els policies van localitzar dues motocicletes que havien robat per cometre aquest atracament i que van ser enviades al dipòsit municipal abans que es contacti amb els amos dels vehicles per dir-los que ja poden recollir-los. 

Els investigadors van sol·licitar la presència d’agents de la unitat científica perquè es creu que potser algun dels escapats va deixar empremtes dactilars per error al treure’s un guant durant l’atracament i recolzar-se en un dels vidres al fugir.