Crim

L’acusat de matar el nen de 9 anys de La Rioja va sortir de la presó l’abril del 2020

L’home, de 54 anys, va complir 22 anys i mig de presó dels 40 a què va ser condemnat

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Francisco Javier Almeida López de Castro, advocat i violador reincident, i presumptament autor del segrest i assassinat del nen de 9 de Lardero (La Rioja), feia 16 mesos que estava en llibertat. Segons ha pogut saber CASO ABIERTO, portal de successos i investigació de Prensa Ibérica, va sortir de la presó a l’abril del 2020, després de 22 anys empresonat pel conegut com ‘crim de la immobiliària’. La condemna imposada era de 40 anys. Va complir 22 anys i mig de forma continuada. Va obtenir la condicional. Prèviament, ja havia estat tres anys i mig més a la presó. El 1993 va ser condemnat a 7 anys de presó per abusar d’una nena, segons ha pogut saber CASO ABIERTO, i va complir-ne la meitat. Al cap de tres anys i mig va ser posat en llibertat. El presumpte assassí de Lardero, té 54 anys i ha passat mitja vida a la presó.

40 anys per assassinar una dona, en va complir 22 i mig

40 anys per assassinar una dona, en va complir 22 i migDesprés de complir condemna per l’agressió a una nena el 1993, el 1998 protagonitzaria el conegut com ‘crim de la immobiliària’. Amb l’excusa de voler adquirir un pis, va enganyar la víctima, una treballadora de l’entitat. Li va clavar 16 punyalades, l’última, directa al cor. La sentència va provar els fets i va ser condemnat a 40 anys de presó. Segons ha sabut CASO ABIERTO, Almeida ha complert 22 anys i mig de forma continuada. L’abril del 2020 va sortir en llibertat condicional. Aquest dijous era detingut pel presumpte segrest i assassinat del nen de 9 anys de Lardero.

Ha tornat a actuar

Notícies relacionades

Ha tornat a actuarDesprés d’una intensa recerca, la Guàrdia Civil va detenir Almeida a les 23.30 hores d’aquest dijous a casa seva, al carrer Río Linares (Lardero). El criminal reincident era traslladat pels agents per ser presumpte autor del segrest i assassinat del nen que havia desaparegut unes hores abans en un parc del municipi. Una nena de la zona, segons ha confirmat fonts del cas, va ser qui va posar en avís els investigadors: havia enganyat el nen en un parc, setmanes abans havia intentat fer el mateix amb ella.

La Guàrdia Civil el va trobar al costat del cos del petit al portal del seu domicili, al carrer Río Linares. Segons les primeres hipòtesis, hauria enganyat el nen, que jugava en un parc mentre celebrava amb la seva família la festa de Halloween. Quan van ser localitzats, el menor jeia al terra del portal, amb símptomes d’asfíxia, tot i que el cos del petit ha sigut traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Logronyo, on se li practicarà l’autòpsia que confirmi les causes de la mort.