A València

Una mare recolza el violador de la seva filla en el judici i la titlla de «mentidera»

L’acusat, padrastre de la nena, s’enfronta a dotze anys de presó

«Tranquil·la, deuen ser malsons», li deia a la petita, fent-li creure que era tot producte de la seva imaginació

Una mare recolza el violador de la seva filla en el judici i la titlla de «mentidera»

LEVANTE-EMV

3
Es llegeix en minuts

Una menor de quinze anys, víctima de contínues agressions sexuals per part del company sentimental de la seva mare, ha hagut de patir un doble sofriment. D’una banda, el calvari dels abusos i violacions als quals presumptament la sotmetia el seu padrastre, i, de l’altra, sentir com la seva pròpia mare li donava l’esquena i preferia creure el presumpte violador abans que el dur i dolorós testimoni de la seva filla. «Tranquil·la, deuen ser malsons», deia a la petita, fent-li creure que era tot producte de la seva imaginació. Fins i tot en el judici la progenitora va mantenir ahir el suport incondicional a la seva parella per sobre del punyent relat de la seva pròpia filla, a qui sí que donen total credibilitat les psicòlogues de l’Institut de Medicina Legal de València que van explorar la menor.

L’acusat, de 35 anys i de nacionalitat equatoriana, s’enfronta ara a una pena de dotze anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual a una persona menor de 16 anys. Els fets es van produir en reiterades ocasions entre octubre i novembre del 2019 al domicili familiar, a València.

El processat manté la seva innocència i va al·legar davant la Secció Quarta de l’Audiència Provincial que la nena s’hauria inventat els presumptes abusos perquè s’entén malament amb la seva mare, que no accepta la seva orientació sexual. El testimoni del presumpte violador va ser avalat per la mare, que també va aprofundir en el fet que la seva filla és lesbiana, com si això importés sobre la veracitat o no de les greus acusacions, que segons ella, són infundades.

Malgrat considerar-la «mentidera», la mare de la víctima va al·legar, per treure’s qualsevol tipus de responsabilitat penal, que en tot cas desconeixia que això estigués passant a casa seva i que la seva filla no l’hi va dir fins temps després.

No obstant, la menor sempre ha mantingut la mateixa versió, donant detalls precisos que reafirmen la versemblança del relat. A més, afirma que l’hi va explicar a la mare des que van començar els abusos, però que aquesta es va negar a creure-la. Segons va manifestar, li va fer pensar que es tractaven de simples malsons.

Fins i tot quan el febrer del 2020 l’adolescent es va atrevir a denunciar els fets a l’escola, assegura que va ser la seva mare la que la va instar a retirar la denúncia i dir que era tot mentida per no perjudicar el processat. La va convèncer dient-li que no podia acusar el seu ‘pare’ perquè si no l’empresonarien i no tindrien diners ni per menjar.

Actualment la víctima es troba tutelada per la Generalitat després que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la declarés en desemparament el novembre del 2020. De fet, la seva mare també va ser inicialment investigada per un delicte d’omissió del deure d’impedir delictes que afectin la vida, integritat o llibertat sexual de les persones per haver consentit presumptament els abusos.

Notícies relacionades

El ministeri fiscal sol·licita per a l’acusat dotze anys de presó per un delicte continuat d’agressió sexual. En un dels primers episodis de tocaments que relata la menor, aquesta estava ajaguda en un matalàs al terra al costat de la seva germana petita, i la seva mare també estava dormint al sofà. Posteriorment aquests van donar pas a agressions sexuals amb accés carnal, quan el padrastre entrava de nit a la seva habitació. Les especialistes de l’IML que van explorar la menor no aprecien mòbil espuri i donen plena credibilitat al seu relat, sense variacions en el temps i amb detalls precisos.

Agressió a la seva assistenta

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de València va jutjar aquest dijous un home acusat d’intentar violar i agredir la dona que feia tasques de neteja a casa seva. La fiscalia, que li demana nou anys de presó, manté que el 9 de novembre del 2019, quan la víctima estava a la vivenda del processat, l’home va tancar la porta amb clau i li va proposar a la dona tenir sexe. Davant la negativa d’ella, aquest la va colpejar i va intentar forçar-la sexualment, cosa que no va aconseguir per la forta resistència de la víctima.

Temes:

Violadors