La família va pagar

Detingudes sis persones per segrestar un home a Terrassa

  • La víctima va ser retinguda contra la seva voluntat en un edifici a Barcelona

  • Els segrestadors van demanar 20.000 euros a la família de la víctima pel seu rescat

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos, conjuntament amb la Policia Nacional, han detingut sis persones d’entre 22 i 42 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, per segrestar un home a Terrassa i tenir-lo retingut a Barcelona. L’arrest, segons han comunicat aquest dijous, es va produir el 22 de setembre.

Els fets van succeir a Terrassa el 5 d’abril, quan un home va ser amenaçat per un altre amb una arma de foc, i juntament amb tres individus més van irrompre al domicili de la víctima. Allà van buscar-hi diners i objectes de valor. Una vegada van acabar, es van emportar per la força la víctima en un cotxe cap a un pis de Barcelona, el van retenir en contra de la seva voluntat i van sol·licitar a la família un rescat de 20.000 euros. Quan la família va efectuar el pagament, van alliberar la víctima sota l’amenaça que si no efectuava un pagament addicional de 40.000 euros la gent propera i negocis es veurien perjudicats. Després de ser alliberat, la víctima va denunciar els fets als Mossos.

Investigació a Andalusia

L’objectiu principal d’aquesta investigació era buscar imatges que permetessin identificar els autors i trobar l’edifici on van tenir retinguda la víctima. Una vegada van trobar el cotxe amb què es va produir el segrest, van descobrir que al llarg de la investigació aquest mateix vehicle es va desplaçar cap a Cadis i Màlaga. A partir d’aquell moment va començar una investigació conjunta entre els Mossos i la Policia Nacional. Finalment es van poder identificar les sis persones responsables dels fets.

Quatre van ser detingudes a Barcelona i formaven una agrupació delictiva que, de manera organitzada, es dedicava a cometre delictes greus per obtenir rèdit econòmic. Les altres dues persones van ser detingudes a Màlaga, i eren col·laboradors d’aquesta organització. Els investigadors van aconseguir atrapar-los quan van intentar amagar una arma de foc i aparells electrònics que utilitzava la mateixa banda.

Notícies relacionades

Paral·lelament es van fer entrades als domicilis dels detinguts i van trobar més de 8.500 euros en metàl·lic i dos vehicles robats. També es va intervenir documentació clau per a la investigació, les claus dels cotxes utilitzats, telèfons mòbils i una armilla antibales.

Els sis arrestats van passar a disposició judicial. Els detinguts a Barcelona van ser enviats a la presó mentre que els altres dues persones van quedar en llibertat amb càrrecs.