Robatoris violents a joieries

Detinguts a Barcelona dos fugitius de la banda Pink Panther

Els dos arrestats estaven reclamats per França i Alemanya

2
Es llegeix en minuts

Agents de la Policia Nacional han detingut a Barcelona dos fugitius reclamats per les autoritats de França i Alemanya, ja que tenien en vigor dues Ordres Europees de Detenció i Entrega –OEDE. El primer detingut, de nacionalitat croata, estava buscat per les autoritats alemanyes a causa de la comissió de tres robatoris amb violència a joieries, com a membre de la banda criminal internacional coneguda com a Pink Panther. En segon lloc, la justícia gal·la va emetre una ordre de detenció sobre un dels seus ciutadans, a l’escapar-se aquest de presó durant un permís penitenciari, mentre complia condemna per un delicte de segrest.

Les detencions dels dos fugitius s’han portat a terme a Barcelona durant el mes de setembre passat en virtut de l’emissió de l’OEDE corresponent per part de les autoritats alemanyes i franceses, i gràcies a les relacions bilaterals de col·laboració existents.

Joies per valor de 715.000 €

La primera operació va començar, quan un tribunal alemany va sol·licitar la detenció d’un ciutadà croat, a qui es va poder acreditar com a membre de l’organització criminal internacional denominada Pink Panther, especialitzada en robatoris amb violència en establiments de joieria, les accions delictives de la qual es caracteritzen tant per la seva exhaustiva planificació com per la contundència amb què s’executen, a més, se’ls atribueixen robatoris perpetrats en països de tots els continents.

Els fets causants de la seva reclamació es van produir a tres ciutats alemanyes entre el 2015 i el 2016, quan integrat en aquest grup criminal, va participar en tres robatoris amb violència portats a terme en joieries. Durant aquests robatoris es van sostreure joies per un valor total de 715.000 € i 1.400 € en efectiu i s’atribueixen al detingut delictes de robatori amb violència, lesions i tinença il·lícita d’armes de guerra. 

En un permís penitenciari

Notícies relacionades

En segon lloc, es va rebre de les autoritats franceses una informació alertant de la presència a Catalunya d’un fugitiu francès que, aprofitant un permís penitenciari, havia trencat la condemna que es trobava complint en una presó del país gal.

Els fets van tenir lloc el febrer d’aquest any, quan el fugitiu, després de disfrutar d’un permís penitenciari, no va tornar a la presó on es trobava reclòs complint condemna per un delicte de segrest. Per aquest fet s’enfronta a una pena addicional de 3 anys de presó.