A Can Deu

13 detinguts en una macrooperació contra el tràfic de marihuana a Sabadell

El clan va blanquejar més de tres milions d’euros

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos han desarticulat un clan criminal que operava al barri de Can Deu de Sabadell i han detingut 13 persones acusades de delicte de blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença d’armes de foc i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar fa més d’un any, quan els Mossos van detectar que aquest clan havia adoptat una posició de poder al barri en el control del trànsit de marihuana al Vallès Occidental. A més, veïns del mateix barri havien alertat l’ajuntament i la policia de la creixent sensació d’inseguretat. La investigació iniciada va acabar amb el descobriment de vuit plantacions interiors de marihuana en diferents municipis de la província de Barcelona, majoritàriament a Sabadell.

400.000 euros anuals de benefici

400.000 euros anuals de beneficiAquestes plantacions tenien una capacitat global de producció superior a 200 quilos anuals i un volum de benefici per any d’uns 400.000 euros. Per poder blanquejar els ingressos que generava el tràfic de drogues, els responsables del clan van anar adquirint propietats immobiliàries i vehicles. La majoria, a través de testaferros que controlava l’organització.

L’estudi dels ingressos dels investigats va destapar una inequívoca desproporció entre les seves rendes del treball i el seu volum de despeses, així com un patrimoni atribuïble incompatible amb els seus ingressos lícits declarats en els últims exercicis fiscals. En aquest sentit, la investigació econòmica realitzada ha pogut determinar que els fons criminals blanquejats per part del clan familiar superen els tres milions d’euros en els últims cinc anys.

Els Mossos han destacat la complexitat de la investigació, ja que els detinguts adoptaven moltes mesures de seguretat per evitar l’acció policial. A més, disposaven d’un entorn amb nombrosos col·laboradors que funcionaven com a vigilants per detectar la presència dels investigadors.

17 entrades i registres

Notícies relacionades

En el dispositiu policial, coordinat pel Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell, es van fer 17 entrades i registres en diferents localitats de la província de Barcelona, i es van detenir 13 persones pels delictes de blanqueig, tràfic de drogues, tinença d’armes de foc i defraudació de fluid elèctric.

En conjunt s’ha desmantellat un total de vuit cultius intensius de marihuana, s’han intervingut més de 4.000 plantes, tres armes de foc, tres turismes i gairebé 20.000 € en efectiu. Els detinguts van passar a disposició del jutge els dies 17 i 18 de setembre. Aquest va decretar presó provisional per a tres d’ells i llibertat amb càrrecs per a la resta.