Denúncia

Exalumnes d’una escola de Vigo acusen el seu antic director d’abusos sexuals

L’alarma es va desencadenar després de la publicació d’un vídeo en una xarxa social per part de l’artista Lolita Watson, en què explicava els fets

Exalumnes d’una escola de Vigo acusen el seu antic director d’abusos sexuals
2
Es llegeix en minuts

La direcció del col·legi Labor de Vigo ha fet públic un comunicat en què anuncia l’obertura d’una «investigació interna» després de constatar «comentaris fets en xarxes socials» sobre suposats casos d’abusos sexuals per part de qui va ser el director del centre durant dècades, Sergio S.C., tot i que ha assenyalat que «mai», en els seus 90 anys d’història, el centre havia rebut «cap queixa o comunicació sobre comportaments inadequats» per part de cap membre de la institució educativa.

L’alarma es va desencadenar després de la publicació d’un vídeo en una xarxa social per part de l’artista Lolita Watson, en què explicava suposats episodis d’abusos sexuals per part del llavors màxim responsable del col·legi Labor, quan ella tenia uns 10 anys.

En el seu testimoni, la jove parla de tocaments, petons a la boca i conductes inapropiades del docent que, segons ha assenyalat, li oferia xocolatines i la convidava a seure «a la seva cadira especial». Així mateix, ha denunciat que va arribar a portar-la a casa seva, al mateix recinte escolar, per cometre aquests abusos.

El vídeo ha tingut notable repercussió (gairebé 140.000 reproduccions) i nombroses persones han traslladat el seu recolzament a l’artista a les xarxes socials.

Segons ha explicat la mateixa Lolita Watson a Europa Press, el seu testimoni ha provocat que «desenes» de joves que van passar pel centre s’hagin animat a contactar-hi per compartir que van ser víctimes o testimonis de situacions d’abusos similars en aquest centre.

Comunicado a la atención de la Comunidad Educativa del Colegio Labor tras las publicaciones en redes sociales en estas últimas fechas. https://bit.ly/comunicadoLabor

Posted by Colegio Labor on Wednesday, August 25, 2021

«Investigació interna»

Mentrestant, després d’aquesta denúncia pública i la repercussió a les xarxes socials, la direcció ha anunciat que portarà a terme «investigacions» sobre aquests supòsits fets atribuïts a una persona que «es troba actualment jubilat» i no exerceix cap funció al centre, i ha aclarit que això no suposa «de cap manera» el reconeixement dels fets.

L’escola ha explicat que «mai» ha tingut informació sobre aquests suposats abusos ni sobre «fets similars» i que en els seus més de 90 anys d’història mai ha rebut cap queixa o denúncia per «comportaments inadequats imputables a cap professor del centre, o membres de la directiva, o qualsevol altre treballador o col·laborador del centre».

No obstant, davant la gravetat de les acusacions, la «preocupació» i l’«alarma» generada, la direcció ha insistit que investigarà i, si és necessari, adoptarà mesures perquè aquest tipus de conductes no passin a l’escola. «Lamentem qualsevol situació que hagi pogut passar fa anys, sense coneixement per la nostra part, i que hagi pogut afectar negativament el benestar del nostre alumnat», han exposat des de la direcció, i han recalcat que la seva «màxima prioritat» és la «protecció i el benestar» dels estudiants.

Notícies relacionades

La direcció de l’escola ha alertat sobre les conseqüències d’exposar aquest tipus de fets a les xarxes socials, que donen espai a expressar opinions «sense corroborar» els fets i que poden causar un mal «irreparable» en la imatge d’institucions i persones, «sense respectar el seu dret a l’honor i la intimitat personal».

Finalment, ha transmès «un missatge de tranquil·litat» i ha garantit que s’actuarà «amb total transparència i el màxim rigor, i fent prevaler en tot moment l’interès i la protecció dels alumnes».