A la localitat d’Ochando, a Segòvia

Investigat un jove de 22 anys per matar a cops un cigne a Segòvia

  • El presumpte autor s’enfronta a un delicte de maltractament animal amb resultat de mort

zentauroepp4187670 la coru a  una cisne blanco en el parque urbano en sta cruz 200521204855

zentauroepp4187670 la coru a una cisne blanco en el parque urbano en sta cruz 200521204855 / CARLOS LAGO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha obert una investigació a un jove de Segòvia de 22 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal amb resultat de mort per haver matat un cigne a cops amb un pal a la localitat d’Ochando, a Segòvia. Segons ha informat aquest dimarts la Subdelegació del Govern a Segòvia, els fets van ocórrer el 19 d’agost i la Guàrdia Civil en va tenir coneixement gràcies a un home que es trobava a la zona.  

Notícies relacionades

El testimoni va informar a la policia que havia vist com uns joves atacaven un dels cignes que hi ha habitualment a la zona de basses de la localitat. Quan la Guàrdia Civil es va traslladar al lloc per comprovar els fets i recollir informació per a la investigació, els presumptes autors ja no es trobaven a la zona. Després de la inspecció ocular i diverses gestions, els agents van identificar un jove de 22 anys de Segòvia com el presumpte autor dels fets, de manera que van procedir a investigar-lo per un delicte de maltractament animal amb resultat de mort i van posar les diligències policials a disposició judicial.

Després del succés, la Subdelegació del Govern a Segòvia ha recordat que la campanya contra el maltractament i abandonament d’animals domèstics#YoSíPuedoContarlo té per objectiu conscienciar els ciutadans sobre la protecció, ordenació i benestar dels animals i insisteixen que és important denunciar les conductes inadequades contra els animals. A més, al comunicat han assenyalat que cal «conscienciar la població que tenir un animal és una gran responsabilitat» i que l’abandonament i el maltractament animal estan penats en l’actual Codi Penal.