Per no pagar la pensió al seu fill

El fiscal demana continuar investigant a Rocío Carrasco

  • La dona havia demanat tancar el cas perquè patia «indefensió» i el seu exmarit no estava legitimat per denunciar-la

  • David i Antonio David Flores li reclamen més de 8.000 euros després de tres anys i mig sense pagar la pensió al seu fill

El fiscal demana continuar investigant a Rocío Carrasco

Telecinco

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Rocío Carrasco continuarà sent investigada per no pagar la pensió al seu fill David. El fiscal Ortiz García, encarregat del cas al jutjat número 3 d’Alcobendas, ha rebutjat els dos recursos presentats per la dona en sengles escrits datats el 9 de juny i als quals ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Els dos escrits rebutgen la petició de Carrasco que la investigació contra ella fos anul·lada. La filla de Rocío Jurado havia al·legat que patia «indefensió» després de la denúncia que el seu exmarit, Antonio David Flores, va presentar contra ella en els quals l’acusa de no pagar els 200 euros mensuals al seu fill David, una cosa a la qual està obligada des de gener de 2018 per una decisió judicial.

També havia demanat la nul·litat del cas perquè qui havia posat la denúncia contra ella no havia sigut el seu fill, sinó el seu exmarit, amb qui viu el jove. Per aquests motius, Rocío Carrasco es va negar a declarar davant la jutge el passat 30 d’abril.

No hi ha indefensió

El fiscal rebutja ara els arguments de Carrasco i considera que el seu exmarit Antonio David Flores està «legitimat activament per interposar denúncia i reclamar el seu pagament via penal». A més, el fill, David Flores, va prestar declaració per videoconferència el 21 de maig i posteriorment es va afegir a la denúncia contra la seva mare. Rocío Carrasco també havia intentat anul·lar la declaració del seu fill al·legant que, a l’haver-se realitzat per aquest sistema li generava indefensió, tot i que el fiscal també ho descarta.

Un altre dels arguments de Rocío Carrasco, que no havia rebut la notificació de diverses actuacions judicials en el cas, també és rebutjada pel fiscal. En el seu escrit, el representant de l’acusació pública detalla els intents «infructuosos» per fer-li arribar les notificacions per correu. També recull que les citacions li van ser enviades correctament, tot i que en un dels casos es van quedar «sense obrir» a la bústia del destinatari.

Decideix la jutge

La jutge haurà de decidir si recolza la posició del fiscal i continua les investigacions contra Carrasco. Fins i tot podria tornar a citar-la a declarar. La querella presentada inicialment per Antonio David Flores, a la qual s’ha afegit el seu fill David, de 22 anys i que pateix una malaltia genètica, afirma que Rocío Carrasco no ha pagat mai la pensió alimentària al seu fill. «La querellada ha mostrat apatia, desídia, negligència i abúlia respecte a les seves obligacions com a mare, tant afectives com econòmiques, que mai ha satisfet des de la primera resolució judicial referent al cas», es recull en l’escrit presentat davant la jutge.

La magistrada va ordenar poc després investigar el patrimoni i els ingressos de Rocío Carrasco per determinar si era insolvent o si havia tingut prou ingressos per pagar la pensió al seu fill, que va ser declarat «dependent econòmicament» per la justícia. Els informes del punt neutre judicial van revelar que Carrasco va declarar uns ingressos d’una mica més de 25.000 euros l’any passat, la gran majoria procedents d’un pagament de l’editora de la revista Hola! L’any anterior, Carrasco havia declarat uns ingressos d’un cèntim d’euro, segons les dades de la investigació. El delicte d’impagament de pensió està castigat amb multa i fins a un any de presó.

Notícies relacionades

Per la seva part, Antonio David Flores té pendent una denúncia per no pagar la pensió dels seus dos fills quan vivien amb la seva mare. Aquesta causa està molt més avançada i el judici contra ell podria celebrar-se abans que acabi l’any. Està acusat d’alçament de béns, un delicte penat fins i tot amb cinc anys de presó i ha d’ingressar una fiança de 60.000 euros, el deute pendent amb la seva exparella per aquells impagaments.

Durant l’emissió d’una sèrie documental a Telecinco, Rocío Carrasco el va acusar de maltractaments continuats, una denúncia que ja havia presentat davant la justícia, que va decidir arxivar el cas provisionalment.