Denúncia del seu exmarit

La jutge descobreix quants diners va guanyar Rocío Carrasco l’any passat

  • La magistrada investiga si la dona paga els 200 euros mensuals al seu fill a què està obligada des del gener del 2018

  • Les dades de l’Agència Tributària revelen que va ingressar 25.164,66 euros, la majoria pagats per la revista ‘¡Hola!’

La jutge descobreix quants diners va guanyar Rocío Carrasco l’any passat
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

La jutge Verónica Carabantes, que investiga si Rocío Carrasco ha comès un delicte d’impagament de pensió al seu fill, ja té l’informe sobre el patrimoni de la dona que havia sol·licitat. En aquest document, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, es recull que Carrasco va rebre percepcions per un total de 25.164,66 euros bruts durant l’exercici fiscal del 2020. Aquell any, segons la denúncia del seu exmarit, Antonio David Flores, la dona no va pagar al seu fill la pensió alimentària de 200 euros al mes a què està obligada des del gener del 2018. Aquell any fiscal, Rocío Carrasco va declarar que havia ingressat 0,01 euros.

L’informe patrimonial sobre Carrasco, integrat per dades de l’Agència Tributària, el SEPE i la Seguretat Social, reflecteix que l’any passat va rebre 20.000 euros bruts de la revista ‘Hola!’ De fet, el maig del 2020 va protagonitzar una portada i un ampli reportatge en què parlava de grans canvis a la seva vida.

Altres pagadors

Les altres dues empreses que figuren com a «retenidors» (pagadors) de la filla de Rocío Jurado el 2020 són l’Associació d’Actors i Intèrprets (AISGE) (3.137,08 euros bruts en concepte de «cursos, seminaris i obres artístiques») i la productora de televisió Proamagna SL (2.027,58 euros bruts). El febrer del 2020, poc abans de la pandèmia del coronavirus, es va publicar que Rocío Carrasco i aquesta productora, encarregada, entre d’altres, del programa de Bertín Osborne, havien arribat a un acord per fer una sèrie i un documental sobre la seva mare.

Totes aquestes dades formen part de la investigació sobre el possible delicte d’impagament de pensió oberta al jutjat número 3 d’Alcobendas (Madrid). Es tracta de demostrar si la dona ha de pagar la pensió i si té recursos econòmics suficients per fer-ho. El divendres 21 de maig, la jutge va prendre declaració a David Flores, el segon fill de Rocío Carrasco i Antonio David Flores. El noi viu amb el seu pare, pateix una malaltia genètica i és «dependent econòmicament», per això una altra magistrada va ordenar a la seva mare que pagués 200 euros mensuals des del gener del 2018.

Deute amb Hisenda

El març passat, el seu exmarit va denunciar que Carrasco mai ha pagat aquesta manutenció i la va acusar d’haver comès un delicte d’impagament de pensió, per això la jutge ha demanat les dades patrimonials i la vida laboral de Rocío Carrasco. Ella va ser citada el 30 d’abril, però es va negar a declarar davant la jutge i ha presentat recursos perquè s’arxivi la denúncia.

Rocío Carrasco passa per una difícil situació econòmica. La Comunitat de Madrid li reclama 918.000 euros per no pagar l’impost de successions després de rebre l’herència de la seva mare, morta el 2006. Ella ha recorregut aquesta reclamació, una cosa que està pendent de resoldre’s. Mentrestant, Hisenda té embargades algunes de les seves possessions, com una finca a Chipiona (Cadis) i el xalet, a nom d’una societat, en què viu a Madrid amb el seu marit, Fidel Albiac.

Maltractada

Notícies relacionades

Al penúltim capítol de la sèrie sobre la seva vida, on ha relatat els maltractaments soferts en mans del seu exmarit, Rocío Carrasco va explicar que «jo he de treballar i he de fer coses per viure, no tinc arbres que tinguin diners». Va desmentir que part de l’herència de la seva mare estigui posada a nom del seu marit.

D’altra banda, el seu exmarit, Antonio David Flores, ha de dipositar una fiança de 60.000 euros i s’enfrontarà pròximament a un judici per un presumpte delicte d’alçament de béns i un altre d’insolvència punible. Flores no va pagar la pensió dels seus dos fills durant diversos anys quan ells eren menors i vivien amb la mare. La fiscalia afirma que, a més, va ocultar els seus ingressos per no fer-ho. Podria ser condemnat a un màxim de cinc anys de presó.