Per no pagar-li la pensió

El fill de Rocío Carrasco s’afegeix a la denúncia contra ella

  • La jutge que investiga la denúncia de l’exmarit accepta el fill com a «perjudicat»

  • Rocío Carrasco li ha d’entregar 200 euros mensuals des de fa més de tres anys, una cosa que, segons Antonio David Flores, no ha fet

El fill de Rocío Carrasco s’afegeix a la denúncia contra ella

EUROPA PRESS

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

David Flores Carrasco, fill de Rocío Carrasco, s’ha afegit a la denúncia contra la seva mare, segons ha sabut EL PERIÓDICO. En una providència firmada el 2 de juny, la jutge Verónica Carabantes accepta la personació del noi, de 22 anys, «en concepte de perjudicat» en la investigació oberta contra la seva mare per un presumpte delicte d’impagament de pensions.

Tot arrenca de la decisió d’una altra jutge, que va dictaminar el gener del 2018 que Rocío Carrasco havia de pagar al seu fill 200 euros mensuals, una cosa que, segons la denúncia, no ha fet des d’aleshores.

El fill de Rocío Carrasco s’afegeix així a la denúncia que va realitzar el seu pare, Antonio David Flores, el mes de març passat. El jove, que pateix una malaltia genètica i va ser declarat «dependent econòmicament», viu amb el seu pare des dels 17 anys. En la denúncia d’Antonio David Flores, a la qual ara s’ha afegit el fill, s’assegura que Carrasco no ha pagat mai aquesta pensió i que la quantitat que la dona deu al fill superaria ja els 7.000 euros.

La mare de David Flores va ser citada a declarar per la jutge el 30 d’abril, però va rebutjar fer-ho i va al·legar defectes de forma en la causa oberta contra ella. En la investigació, la jutge ha ordenat esbrinar el patrimoni de Rocío Carrasco i ha obtingut els ingressos que va declarar durant l’any 2020 per veure si ella pot fer front al pagament de la pensió al fill. Segons les dades remeses al jutjat per l’Agència Tributària, la filla de Rocío Jurado va ingressar una mica més de 25.000 euros.

Un any de presó

El 21 de maig, David Flores va declarar en la causa oberta contra la seva mare i la jutge Verónica Carabantes li va oferir personar-s’hi com a perjudicat, al ser ell el que havia de rebre els diners de la pensió. Cinc dies després, la seva advocada va presentar un escrit en què anunciava que «es persona en aquest procediment en la seva condició de perjudicat... sol·licitant que se’l tingui com a part». El delicte d’impagament de pensió està penat amb multes i fins a un any de presó.

En el mateix escrit, que ha sigut aprovat per la jutge, l’advocada del fill de Rocío Carrasco demana «empara» al jutjat sobre informacions i opinions periodístiques». Segons la lletrada, alguns comentaristes van exposar «de forma desfigurada» en diferents mitjans de comunicació la declaració que havia prestat el noi davant la jutge «amb la intenció de causar un mal (a David) i a la seva família». L’advocada fa al·lusió a informacions en què s’insinuava que David Flores no volia personar-se en el cas contra la seva mare.

«Repugnant»

Notícies relacionades

Després de la declaració judicial del seu fill, Rocío Carrasco va declarar al programa ‘Sálvame Deluxe», a Tele-5, sentir-se «desesperada» perquè es «repeteix la història. He de veure com l’ésser posa el meu fill en una tessitura horrorosa, el posa que declari en contra de la seva mare sabent ell les capacitats que el nen pot tenir o pot deixar de tenir», una cosa que va qualificar de «repugnant». Va afegir que no perdia l’esperança de retrobar-se amb el seu fill.

Per la seva banda, Rocío Carrasco va denunciar el seu exmarit Antonio David Flores per impagament de la pensió quan els dos fills de la parella eren menors d’edat i vivien amb ella. El procediment ha anat avançant i Flores s’enfrontarà a un judici per un presumpte delicte d’alçament de béns penat fins amb cinc anys de presó. Per respondre als seus deutes amb la seva exdona d’aquells anys, l’home ha de dipositar 60.000 euros de fiança, una cosa que fins ara no ha fet.