Guerra judicial

Antonio David Flores reclama l’embargament dels diners que Rocío Carrasco cobri pel documental de la seva vida

  • Sol·licita a la jutge que li retingui les quantitats que li paguin perquè ella saldi el deute per no pagar la pensió al seu fill

  • La productora desmenteix que la dona cobrés dos milions d’euros. Li va pagar una quantitat «infinitament lluny» i «similar» a altres produccions d’aquest tipus

Antonio David Flores reclama l’embargament dels diners que Rocío Carrasco cobri pel documental de la seva vida
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Antonio David Flores ha demanat a la jutge que decreti l’embargament de «les quantitats» de diners que rebi Rocío Carrasco, la seva exdona, per la seva participació en «la sèrie documental» que està emetent Telecinco, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO de fonts del cas.

Els advocats de Flores van presentar aquest escrit de mesures cautelars al jutjat el 23 de març, perquè les quantitats de diners que percebi Rocío Carrasco se li retinguin i se li embarguin a fi de poder reparar l’impagament d’aliments» al seu fill, motiu pel qual l’ha denunciat. La jutge ha demanat al fiscal del cas un informe sobre si és procedent aquesta petició d’Antonio David Flores.

L’escrit demana que la jutge requereixi a la productora La Fábrica de la Tele l’embargament dels diners que hagi cobrat o que hagi de cobrar Rocío Carrasco per la seva participació en la sèrie documental sobre la seva vida, en què ha acusat de maltractaments físics i psicològics el seu exmarit. En el cas que la dona «no rebi directament les quantitats», es proposa al jutge que requereixi a la productora «que comuniqui a qui es realitza el pagament de les quantitats percebudes per l’emissió de la sèrie documental».

Un deute de 8.000 euros

Tal com va avançar aquest diari, Antonio David Flores va denunciar la seva exdona per impagament de pensió davant el jutjat número 3 d’Alcobendas l’1 de març, abans de l’emissió del documental. En la querella s’afirma que la dona no paga els 200 euros mensuals de manutenció del seu fill David, que viu amb el seu pare, pateix una malaltia genètica i és «econòmicament dependent», i que està obligada a fer-ho des d’una sentència del 2017. Dos anys després, el mateix jutjat va afirmar que la dona devia ja 3.000 euros en concepte de «pensions degudes», a més de 900 euros en interessos. Des d’aleshores, segons la querella, Rocío Carrasco no ha pagat mai la pensió del seu fill, per això el deute i els interessos superen ja els 8.000 euros.

L’escrit presentat davant la jutge que investiga el presumpte delicte d’impagament de pensió per part de Rocío Carrasco vol que la dona pagui aquest deute amb part dels diners que cobri per la sèrie de televisió.

El diumenge 4 de març, abans de l’emissió d’un dels capítols, la productora va difondre un comunicat en què desmentia que Rocío Carrasco hagués cobrat dos milions d’euros per la seva participació en la sèrie sobre la seva vida. «Des que es va saber que Rocío Carrasco havia decidit parlar..., hi va haver els qui la van tornar a victimitzar automàticament, la van atacar amb l’argument que ho feia per diners i van dir xifres escandaloses per menyscabar la seva credibilitat», s’apuntava.

«Ella no va demanar diners»

La productora afegia que Rocío Carrasco havia decidit parlar com a part de la seva teràpia per superar el que ha patit i que «en cap moment ni ella ni el seu marit van demanar diners» per fer el documental. Va ser la productora, segons les seves paraules, la que va considerar que «Rocío havia de rebre una contraprestació per la intensa tasca desenvolupada en les quatre setmanes de rodatge. Amb la mateixa quantitat que altres produccions similars i infinitament lluny de les xifres que s’han publicat per invalidar el seu testimoni».

Els advocats d’Antonio David Flores expliquen a la jutge que el documental «ha sigut un esdeveniment no previst» quan ells van presentar la querella per impagament de pensions contra Rocío Carrasco i que els diners que cobri per la seva participació «poden tenir rellevància per satisfer el pagament de la pensió d’aliments per part de la querellada».

«Embargament preventiu»

Notícies relacionades

Defensen que s’apliqui l’article 727 de la llei d’enjudiciament criminal, que estableix que es podrà acordar «l’embargament preventiu de béns per assegurar l’execució de sentències de condemna a l’entrega de quantitats de diners o de fruits, rendes i coses fungibles computables en metàl·lic per aplicació de preus certs».

Per la seva banda, Antonio David Flores està acusat també de no pagar la pensió dels seus dos fills quan eren menors i vivien amb la mare. Després de concloure la investigació judicial, l’Audiència Provincial de Madrid va confirmar el 20 de març que hi haurà judici contra l’exguàrdia civil i tertulià televisiu per presumptes delictes d’insolvència punible i estafa processal, penats fins amb cinc anys de presó. Flores haurà de pagar una fiança de 60.000 euros pel deute que manté amb la seva exdona.