Catàstrofe natural

Un terratrèmol de magnitud 6,1 sacseja el sud de les Filipines

De moment no hi ha notícies sobre l’existència de possibles víctimes de la tremolor

Un terratrèmol de magnitud 6,1 sacseja el sud de les Filipines
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un terratrèmol de magnitud 6,1 ha sacsejat aquest dimecres al matí la província de Sarangani, a la zona meridional de les Filipines, segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units (USGS, sigla en anglès) i ha reportat Efe.

L’Institut de Vulcanologia i Sismologia de les Filipines (Phivolcs) ha ubicat l’epicentre del sisme a prop de la ciutat d’Alabel, a la zona sud-est de l’illa de Mindanao, i l’hipocentre, a 54 quilòmetres de profunditat.

Tot i que de moment no hi ha notícies sobre l’existència de víctimes, Phivolcs ha alertat de la possibilitat de rèpliques i danys causats per les tremolors.

El terratrèmol s’ha sentit amb intensitat forta a diverses ciutats de la zona, com a General Santos, Kiamba, Koronadal i Kidapawan.

Les Filipines s’asenten sobre l’anomenat ‘anell de foc del Pacífic’, una zona que acumula al voltant del 90% de l’activitat sísmica i volcànica del món, i que registra al voltant de 7.000 tremolors a l’any, la majoria moderades.

Notícies relacionades

L’últim gran terratrèmol que es va produir al país va ser l’octubre del 2013, va arribar a 7,1 graus en l’escala de Richter i va matar més de 220 persones al centre de les Filipines.

El juliol del 1990 més de 2.400 persones van morir a l’illa de Luzon per un sisme de magnitud 7,8, que va ser un dels més forts que han assolat el país.