NO HI HAVIA DENÚNCIES PRÈVIES

Un home mata la seva dona i dos fills menors i després se suïcida a Úbeda

La Delegació del Govern confirma que no hi havia antecedents per maltractaments ni denúncies prèvies

El jutge de guàrdia ha decretat secret de sumari sobre el cas

ubeda / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Aquest diumenge al matí agents de la Policia Nacional han trobat els cossos de quatre persones, una parella i els seus dos fills menors de 12 i 17 anys a l’interior d’una vivenda a Úbeda (Jaén).

Les primeres hipòtesis apunten que l’home, de 52 anys, hauria acabat amb la vida de la seva dona i fills després s’ha suïcidat tirant-se per la finestra des de la quarta planta, per la qual cosa s’investiga com un cas de violència de gènere, tot i que no hi constaven denúncies prèvies ni antecedents per maltractaments. El jutjat que s’ha fet càrrec de la investigació ha decretat el secret de sumari.

Fonts de la Delegació del Govern a Andalusia han explicat que el succés es va registrar a primera hora del matí. Cap a les 8.20 hores, els serveis coordinats d’Emergències del 112 Andalusia rebien una trucada alertant d’un episodi violent, pel que sembla amb arma blanca, a l’interior d’una vivenda de la plaça Palma Burgos, on hi hauria diverses persones ferides. Posteriorment, una segona trucada ja alertava de la presència d’una persona estirada al carrer i que pel que sembla s’hauria precipitat des de la finestra.

Una vegada al lloc, els agents van comprovar que l’home estava mort en ple carrer. A l’interior de la seva vivenda van localitzar els cossos sense vida d’una dona de 46 anys i un menor. Tots dos presentaven ferides d’arma blanca, i es trobaven al saló i un dels dormitoris respectivament.

A més la Policia Nacional va descobrir un segon jove, també menor d’edat, que va resultar malferit i s’hauria refugiat a casa d’uns veïns. Després d’una primera assistència sanitària i de ser estabilitzat pels serveis mèdics, el noi va morir al poc d’arribar al centre hospitalari San Juan de la Cruz a causa de la gravetat de les ferides.

Notícies relacionades

Els agents ja treballen amb la hipòtesi d’un cas d’assassinat masclista, tot i que haurà de ser la Delegació de Violència de Gènere del Govern qui ho confirmi. La família era oriünda de Villacarrillo, i feia poc més d’un any que s’havien instal·lat a Úbeda, segons va confirmar a la policia el propietari de la vivenda que llogaven. El succés ha causat una enorme commoció a la localitat, L’Ajuntament de la qual ha decretat tres dies de dol per aquest nou crim masclista «horrorós i incomprensible». Així mateix, s’ha convocat una concentració de repulsa i un minut de silenci aquest mateix dilluns davant de les portes del consistori.

«Crim horrorós, incomprensible i que ens té consternats i tristos»