CASTELLAR DEL VALLÈS

Vídeo: un jove que es va saltar l'estat d'alarma amenaça un policia: «Mira que el meu pare et fot dues hòsties que flipes»

Els agents l'havien vist diverses vegades pels carrers, conduint la seva motocicleta. Un d'ells li respon: «A mi el teu pare em menja la polla»

Quatre municipals van acabar reduint el noi, que els va anomenar «'localillos' de merda» i va arrencar la mascareta de protecció d'un d'ells

discusion corta / periodico

3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

L’havien vist diverses vegades saltant-se l’estat d’alarma. Dos policies municipals de Castellar del Vallès (Barcelona) van interceptar un jove conduint una moto pel poble. L’escena, que va ser gravada en vídeo, reflecteix com la tensió va augmentant entre ells. Els dos agents, home i dona, porten mascaretes de protecció. Un d’ells demana reforços. El noi, al principi, no es treu el casc.

El coneixen i almenys en una ocasió l’anomenen pel seu nom de pila. Li expliquen que haurà de pagar una multa de 500 euros perquè no és la primera vegada que se salta el confinament. «Estàs més que avisat», li diu l’agent. El jove assegura que anava a omplir el dipòsit i tira a la cara d’un dels policies un paper, suposadament la denúncia contra ell, mentre l’insulta: «Sí, jo els pagaré, merda».

«Un pal»

El policia treu la seva barra reglamentària. «Treus un pal i tot», diu el noi burlant-se’n. L’agent l’adverteix: «Que vas per davant». El noi insisteix: «Per això està la policia de Castellar, per espantar els xavals. El policia li respon: «Tu ets imbècil, no ets un xaval. És la diferència».

La tensió va pujant. L’agent l’anima a baixar de la moto («¿baixes o et baixem?») i posa un peu sobre la roda del davant perquè no pugui fugir. El seu company li anuncia que s’emportarà la moto confiscada; ell s’hi nega i el policia apuja el to: «La moto me l’emporto perquè em surt de les pilotes, ¿m’has entès?». El xaval respon: «No».

Reincident

«Ho entendràs d’una altra manera... No és el primer dia que et parem... N’estic fins als collons, des de fa dues setmanes, fent voltes tu amb la moto», li etziba el policia. El jove ho nega: «Com que fa dues setmanes? Si estàs avorrit no és culpa meva, jo no l’he agafat en dues setmanes, ¿què m’expliques a mi?, així t’ho dic, soci».

El policia li entrega un altre paper, possiblement una altra proposta de la sanció que patirà. El noi fa temptativa de trucar pel mòbil a algú. Continua discutint amb un dels policies locals i li adverteix: «A mi la cara no me la tornis a tocar. Mira que el meu pare et fot dues hòsties que flipes».

Detingut

L’agent respon també de manera agressiva: «A mi el teu pare... Em menja la polla el teu pare, ¿val?». El jove s’enfada i li respon: «‘Localillo’ de merda, que ets un ‘localillo’ de merda». En aquell moment li comuniquen que està detingut. Arriba un cotxe patrulla amb reforços i entre els quatre policies el redueixen després de fer-lo baixar de la moto. En la disputa, el jove arrenca la mascareta de protecció que porta un d’ells.

El xaval crida. Una veïna que està veient l’incident increpa els policies: «Ja està bé, que és una criatura...». L’agent es gira cap a la finestra i contesta: «És una criatura... Ja fa dos mesos que dona pel cul».

Davant la polèmica desencadenada al poble, l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, va difondre a Facebook un missatge sobre l’actuació d’aquest policia local en què afirma que no li agrada «gens» el que es veu al vídeo i anuncia que es revisarà l’actuació dels agents que van participar en la detenció del jove.

Notícies relacionades

L’alcalde i cap de la Policia Local, matisa, això sí, que el detingut havia sigut interceptat ja en dues ocasions anteriors per la policia quan estava infringint el confinament i que «pocs dies abans» se li havia imposat una multa de 700 euros per «destrossar un parc infantil amb la moto».

Des que es va decretar l’estat d’alarma al nostre país, 929 persones han sigut detingudes per infringir les normes i s’han registrat 102.400 propostes de sanció fins al 24 de març, segons les dades del Ministeri de l’Interior amb les actuacions de tots els cossos policials, incloent-hi policies autonòmiques i locals.