La samarreta amb sang de Rosa Peral tenia ADN de la víctima

Els pèrits del crim de la Urbana revelen la troballa de material genètic de Pedro Rodríguez

zentauroepp52463786 24 02 2020 la comitiva judicial del crimen de la guardia urb200226135108

zentauroepp52463786 24 02 2020 la comitiva judicial del crimen de la guardia urb200226135108 / Pau Venteo - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Efe

 Tres pèrits de la policia científica dels Mossos d’Esquadra han revelat que la samarreta amb sang trobada a casa de la guàrdia urbana de Barcelona Rosa Peral, principal sospitosa de l’assassinat del seu nòvio Pedro Rodríguez, juntament amb el seu amant Albert López, contenia ADN de la víctima.

Així ho han explicat aquest dimecres al jurat popular de l’Audiència de Barcelona en la segona sessió de proves pericials, en la qual han detallat que van trobar una taca de sang a l’interior d’una samarreta de tirants confiscada al domicili de Vilanova i la Geltrú , on presumptament es va cometre el crim.

Les anàlisis han demostrat que la taca contenia ADN tant de l’acusada com de Pedro, però no han permès concloure a qui pertany la sang, malgrat que, tal com ha ressaltat una pèrit, «seria bastant improbable que fos només de Rosa».

Els mateixos especialistes han admès que la taca «seria compatible» amb haver-se netejat les mans brutes, igual que una de les tovalloles també tacades de sang que hi havia a la vivenda.

Per demostrar-ho, el fiscal ha portat «un drap de casa» que ha fet onejar i ha fet servir per corroborar amb els pèrits si l’assassí podria haver netejat sang de la víctima amb aquesta tovallola.

«Imaginin-se que soc la senyora Rosa, hi ha sang de Pedro i estic netejant amb un drap de casa meva aquesta sang. ¿Seria compatible amb el que van trobar que en aquest drap hi hagués l’ADN dels dos i sang, tot i que no es pogués individualitzar que és meva?», ha interrogat davant dels gestos d’assentiment dels experts.

Tovalloles

D’altra banda, els mossos han confirmat que hi havia semen en una altra de les tovalloles tacades de sang que també van requisar: es tracta del mateix objecte que una urbana de la unitat d’investigació amiga de Rosa va veure els dies després del crim, però que no li va generar sospites.

Tal com va declarar en el judici, l’acusada li havia explicat que la tovallola estava bruta perquè havia mantingut relacions sexuals amb Pedro mentre tenia la regla, una tesi que els pèrits han apuntalat aquest dimecres.

Notícies relacionades

L’examen d’aquesta tovallola va demostrar que, a més de sang, hi havia 14 «grans taques de semen escampades» que podrien ser resultat de «diverses relacions sexuals».

No obstant, la policia no va poder determinar si es tractava de sang menstrual, ja que, han aclarit, per aconseguir-ho haurien d’haver fet un tipus de prova que no és habitual a Espanya.