trobada il·legal

Intervenen drogues i armes en una baralla de galls a Cadis

Una persona venia medicaments per dopar els animals sense permisos

Un home va ser detingut per falsificar bitllets, un d'aquests de 500 euros

pelea-gallos / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional i la Unitat de Policia adscrita a la Junta d’Andalusia han detingut una persona, sancionat a una altra, i identificat a 34 en una baralla de galls que se celebrava a El Puerto de Santa María (Cadis) amb un total de 197 participants. En l’operació es van localitzar estupefaents i armes, a més de quatre galls morts i vuit animals amb greus ferides. 

L’operació va començar quan els agents de la comissaria d’El Puerto van tenir coneixement d’un campionat de baralles de galls que s’havia de produir del 8 al 9 de febrer i en on, presumptament, es realitzarien apostes, fet que està prohibit per la normativa reguladora de la matèria.

En el moment d’entrada a les instal·lacions, els agents van localitzar 197 persones. Van detenir un home de 33 anys com a presumpte autor d’un delicte de falsificació de moneda, ja que entre les seves pertinences es van localitzar 2.950 euros, dels quals van resultar ser falsos dos bitllets, un d’ells amb valor facial de 500 euros. El propietari de l’establiment també va ser sancionat per tolerar el consum de substàncies estupefaents a l’interior del local, que al seu torn, triplicava el nombre d’assistents pel qual està autoritzat.

De fet, la policia va aixecar 34 actes per infracció administrativa a diverses persones presents. Algunes, per posseir i consumir estupefaents. Altres, per portar armes prohibides. I d’altres tantes, per desobediència contra l’autoritat. També es va identificar una persona que, presumptament, oferia als assistents medicaments per dopar els animals sense els permisos corresponents. Fàrmacs com complexos multivitamínics, vigoritzants, injectables per reforçar la recuperació i retardants de la fatiga per als animals, que només poden utilitzar-se, sota prescripció veterinària.

Notícies relacionades

Per a les baralles hi havia disposat un ring circular i amb seients per a 57 espectadors, tot i que n’hi havia prop de 200. El lloc disposava d’una taula amb un temporitzador per als combats, una bàscula romana per pesar els galls combatents i diversa documentació referent a dades dels animals participants. En el registre es van localitzar els cossos sense vida de quatre galls, a més de vuit animals que presentaven ferides i lesions que van ser ateses ‘in situ’ per veterinaris.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins de la col·laboració entre administracions en la lluita contra el joc il·legal i la detecció d’infraccions en matèria de protecció del medi ambient, així com el control de l’aplicació de la normativa de riscos laborals i la prevenció de la comissió de delictes.