DUES SENTÈNCIES

L'estafador de l'amor, condemnat a un any i mig de presó

Albert Cavallé va convèncer dues dones perquè li entreguessin un total de 3.500 euros fingint ser inversor de bossa, segons dos jutjats de Barcelona

Els jutges no creuen la versió «fantasiosa» de l'entabanador, que assegura que les denúncies formen part d'un «complot» de la seva exnòvia contra ell

zentauroepp42423027 estafador180306204729

zentauroepp42423027 estafador180306204729

4
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Ha sigut un dels seus principals arguments de defensa. Albert Cavallé, que acumula més de vint denúncies per estafa, majoritàriament de dones amb qui contactava a través d’internet, restava importància als procediments judicials que té oberts a Barcelona, Pamplona i Baiona (Pontevedra), presumint que havia sigut absolt en tots els judicis que ja s’han anat celebrant contra ell. Fins ara. Dos jutjats de Barcelona acaben de dictar dues sentències condemnatòries, a les quals ha accedit EL PERIÓDICO, contra el conegut com a estafador de l’amor, a qui imposen un total d’un any i sis mesos de presó per enganyar dues dones davant de qui va fingir ser inversor borsari perquè li entreguessin els seus estalvis.

El jutjat penal número 3 de Barcelona el va condemnar el passat 26 de novembre a un any de presó per una estafa el març del 2016 a una dona amb qui va contactar a través d’internet fent-se passar per inversor en borsa, “amb aparença de poder ser-ho, d’acord amb la seva aparença física”. Segons la resolució, Cavallé, “li va sol·licitar l’entrega de 1.000 euros, que va assegurar que li proporcionarien abundants beneficis”, pel que la noia, que “va coincidir amb ell en persona fins en set ocasions, forjant-se una relació de confiança entre tots dos”, va accedir.

Va prolongar el seu engany

A continuació, “per prolongar la seva fal·làcia” o engany, “es va preocupar d’anar informant a la víctima dels beneficis que anava obtenint, irreals en realitat”, enviant-li missatges de whatsapp. L’estafa es va mantenir fins que la denunciant va sol·licitar a Cavallé part dels diners que havien generat la seva inversió a fi de comprar un vehicle. Llavors, “l’acusat li va sol·licitar un ingrés de 980 euros amb la justificació que havia de desbloquejar la inversió obtinguda per a així poder fer-li entrega dels beneficis”. Davant de la negativa de la víctima a entregar més diners, dels quals a més segons la sentència “no disposava”, Cavallé va insistir assegurant que “perdria l’obtingut fins al moment”.

La decisió judicial destaca la “conducta fal·laç” de Cavallé i la seva “versió, sense cap mena de fonament”: “L’acusat parla d’un complot ordit per part de la seva exparella per perjudicar-lo en el si de la qual ha rebut múltiples denúncies per part de dones en els mateixos termes que la que origina el present procediment, si bé reconeix que no pot aportar proves del manifestat. Aquesta versió resulta fantasiosa i en absolut ajustada a la realitat pel que això suposaria que una pluralitat de persones, sense cap motivació aparent, es concerten amb una altra, a fi de perjudicar algú que ni tan sols coneixen”.

La víctima, “coherent” i amb proves

Qui sí que va aportar proves documentals que acrediten l’estafa, segons adverteix la jutge, és la denunciant, la versió de la qual és, segons recull la decisió, “persistent, directa, clara i coherent”, davant la de Cavallé, que va negar en la seva declaració conèixer la víctima i va assegurar que el telèfon des del qual es van enviar els missatges de whatsapp aportats per ella no era el seu, mentre sí que va reconèixer com a seva la veu de les gravacions incloses en aquestes mateixes converses: “aquesta discrepància resulta també incoherent”, afegeix la sentència.

Aquesta no és la primera condemna que ha rebut Albert Cavallé. El 14 de novembre passat, el jutjat penal número 1 de Barcelona li va imposar una pena de sis mesos de presó després de donar la raó a una altra dona que el va denunciar per estafar-li 2.500 euros en la mateixa data en què va enganyar l’altra víctima, el març del 2016, i utilitzant el mateix modus operandi.

“El vaig conèixer a la pàgina de contactes Badoo. Quan vam quedar em va dir que era un inversor de borsa i el seu pare també i que tenia una feina molt esclava. Vestia molt bé, vaig anar a casa seva i l’edifici em va semblar perfecte i el pis també. Em va demanar diners i li vaig donar 1.500 euros el dia que vam sopar junts i l’endemà 1.000 euros més. Em va dir que tindria beneficis molt elevats en un termini de quatre dies, però no va ser així”, va declarar la denunciant, el testimoni de la qual resulta “versemblant i molt creïble, desvirtuant la versió de l’acusat”, qui, segons la sentència, “coincideix en el relatat per la perjudicada excepte en la quantitat total rebuda i en la causa de l’entrega”, ja que Cavallé “va admetre que li va demanar diners prestats i que ella li va entregar 1.000 euros, però que no es va documentar l’operació”.

Un anell 

Notícies relacionades

La dona va intentar prendre precaucions a l’hora de fer la transacció: “Li vaig demanar documentar l’operació, però ell es va negar argumentant que m’ho donaria molt aviat i em va entregar un anell perquè em confiés. El vaig portar a taxar i em van dir que tenia poc valor, uns 100 euros”. Després, “van començar les excuses”: “Contestava poc als meus missatges i al cap de diversos dies vaig parlar amb qui va dir que era el seu pare i em va dir que havia tingut un accident, que era a l’hospital. I després que era a Andorra”.

Cavallé encara pot recórrer les dues sentències, que encara no són fermes. Contra ell sí que pesen ja dues condemnes en ferm, segons adverteixen a aquest diari fonts judicials. Una per apropiació indeguda, a Barcelona, el gener del 2017, i una altra per simulació de delicte o denúncia falsa, a Mataró i amb data octubre del 2016.

Temes:

Estafes