ENTABANADOR DE DONES

"Es va polir els meus estalvis en putes, coca i hotels de luxe"

Albert Cavallé està en cerca i captura per enganyar suposadament 23 dones a Barcelona, Pamplona i Baiona

Una víctima assegura que l'estafador, a qui va conèixer per internet, la "va enamorar" i li va prendre 60.000 euros

zentauroepp42423052 estafador180306204750

zentauroepp42423052 estafador180306204750
zentauroepp42423027 estafador180306204729

/

3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano

Es fa dir Tito, Mike, Kyle... i es presenta en xarxes socials i pàgines de cites com a advocat, alt executiu o agent immobiliari de Barcelona, però el seu verdader nom és Albert Cavallé Ortín, no té ofici conegut i acumula denúncies per furt, estafa, apropiació indeguda i coaccions des de fa cinc anys. Ara, 23 dones s’han unit per frenar aquest català, de 36 anys, contra el qual ja hi ha ordres de recerca i captura de jutjats de Barcelona, Pamplona i Bayona (França). Ho fan amb ajuda de l’empresa de reputació on line OnBRANDING.

Maria, nom fictici d'una víctima del suposat estafador, a Barcelona. / CARLOS MONTAÑÉS

Una de les noies, que es fa dir Maria per preservar la seva identitat, va denunciar Cavallé el maig del 2015 i explica així a EL PERIÓDICO l’engany del qui va ser el seu nòvio durant sis mesos: «El vaig conèixer el desembre del 2015 a Pof, un portal d’internet. Es va descriure com un nen de papà, guapo i esportista, que treballava en una important empresa familiar dedicada a invertir en altres entitats catalanes». La dona, de 34 anys i resident a Barcelona, va començar a sortir amb ell i ben aviat van anar a viure junts. Llavors, segons recorda, van arribar els problemes. «Em va dir que, en ocasions, els negocis del seu pare vorejaven els límits legals, que Hisenda els havia enganxat i els havia tancat l’empresa i necessitava diners per pagar les multes».

Segons la denúncia presentada davant el grup d’estafes dels Mossos pel seu advocat, Diego González Blesa, la Maria –que llavors es pensava que estava ajudant en una situació «de vida o mort» l’home que la «va enamorar»– li va entregar diferents quantitats fins arribar als 60.000 euros. Segons va saber després, els diners van servir per sufragar «l’alt tren de vida» del presumpte estafador: «Es va polir els meus estalvis en putes, coca i hotels de luxe», diu.

El Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona, que investiga el cas, té en el seu poder fotografies i vídeos que el mateix Cavallé va gravar durant els seus dispendis.

Això només va ser el començament del seu engany, segons es desprèn de l’escrit: «Quan [Cavallé] es va haver apoderat de tots els estalvis de la denunciant, va canviar d’actitud i va començar a mostrar-se molt agressiu i amenaçant, obligant-la a firmar una sèrie de préstecs bancaris a nom d’ella, però incloent ell el seu número de telèfon i el seu email perquè els bancs no poguessin contactar amb ella».

D’acord amb les proves aportades per la Maria, Cavallé no en tenia mai prou. Dies abans que la dona anés a la policia, diverses entitats financeres van contactar amb ella per reclamar-li un deute per presumptes crèdits (79 en total, segons la denúncia) que la noia no va contractar mai. Els Mossos van descobrir que el presumpte entabanador havia demanat aquests préstecs per telèfon, suplantant la identitat de la seva nòvia. Així ho demostra una gravació de veu en què Cavallé hauria tractat d’imitar la veu de la Maria per aconseguir els diners.

Amenaces

La dona va decidir investigar la seva parella i va trobar respostes al seu ordinador: «Era ple de fotos d’altres víctimes. Una d’elles li havia escrit: ‘Quina passada que encara segueixis robant a noies’. Una altra noia es va posar en contacte amb mi».

Notícies relacionades

La dona li va demanar explicacions. Llavors, segons va denunciar la noia, ell la va amenaçar perquè no el delatés a la policia: «Tu calla, aquí es fa el que jo dic o prepara’t. Com diguis alguna cosa a algú te’n recordaràs, de mi». Després va intentar justificar-se reconeixent part del seu engany a la Maria, sempre segons el relat de la denunciant: «Em va explicar que patia una greu addicció a la cocaïna i que en els últims anys havia simulat tenir relacions amb dones de les quals obtenia tots els diners que podia per sufragar la seva addicció, i que a mi m’ho tornaria tot».

El presumpte estafador, ara en parador desconegut, també hauria reconegut el seu engany a un amic. En un missatge de mòbil aportat per les denunciants al jutge, va donar detalls sobre el seu modus operandi: «Els meus cops són més fins, enganyant una nena… te’n fas mig nòvio i després desapareixes i a una altra».