INVESTIGACIÓ COMPLEXA

El detingut del crim de Susqueda torna a culpar el seu fill

Jordi Magentí torna a declarar davant del jutge després de la revelació d'un company de presó

zentauroepp42333190 angl s  la selva  societat  jordi magent   acusat del doble 180516110848

zentauroepp42333190 angl s la selva societat jordi magent acusat del doble 180516110848 / JORDI RIBOT PUNTI ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El presumpte assassí de dos joves al pantà de Susqueda, Jordi Magentí Gamell, ha sigut citat aquest dimecres a declarar davant del jutge que investiga el cas després que un company de presó hagi explicat que l’acusat li va confessar que el seu fill havia sigut l’autor del crim.

L’advocat dels pares de les víctimes, Carles Monguilod, que exerceix l’acusació particular, ha detallat a la seva entrada als jutjats que va sol·licitar aquest tràmit després que se sabés aquesta novetat arran de les manifestacions d’un convicte que comparteix presó amb Magentí.

Aquest testimoni, segons Monguilod, ha declarat davant de la policia que el processat li va confessar "que havia tingut alguna cosa a veure amb els assassinats", amb una versió que apunta com a autor del crim el seu fill, que va ser detingut poc després que ell, tot i que va ser posat en llibertat poc després, ja que es va descartar la seva participació en el cas.

Aquesta nova versió és "un dels elements principals" pels quals l’acusació particular ha reclamat que Magentí declarés avui, ja que "el primer dret de tot acusat de dos delictes tan greus com l’assassinat és explicar-se davant del jutge".

Interrogatori de la dona

La compareixença s’emmarca en la llei del jurat, ja que se sol·licitarà que se segueixi aquest procediment i es demanaran també diligències de prova.

Carles Monguilod espera que el processat no s’aculli al dret a no declarar i poder escoltar la seva versió "perquè és el moment oportú" des de l’afirmació de la defensa que Jordi Magentí "no té res a veure" amb el crim.

Notícies relacionades

Entre les diligències que se sol·licitaran figura que l’actual dona de Magentí, que està a Colòmbia des de poc després dels fets, declari de manera presencial o mitjançant una comissió policial o judicial que s’enviï en aquell país, tot i que ella tindria dret a no fer-ho com a dona de l’acusat.

Tant la fiscalia com l’acusació particular i les populars, que exerceixen els ajuntaments dels municipis en què residien les víctimes, advoquen pel tràmit del tribunal popular.