DRAMA A NÍJAR

Un nou testimoni del 'cas Gabriel' va veure la misteriosa furgoneta blanca

Una dona va observar el vehicle rondant pel camí de l'àvia una hora abans de la desaparició del nen

zentauroepp42441449 las hortichuelas  almeria   08 03 18  vista del camino donde180308141523

zentauroepp42441449 las hortichuelas almeria 08 03 18 vista del camino donde180308141523 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

La misteriosa furgoneta blanca que va poder emportar-se el Gabriel, el nen desaparegut a Hortichuelas (Níjar, Almeria), no va ser vista només per un veí d’aquesta barriada. També la va veure una veïna que viu al vèrtex de l’edifici on desemboca el camí que porta a la casa de l’àvia. Amb una diferència: la dona la va veure enfilar el camí una hora abans de la desaparició, potser rondant, esperant el moment oportú per emportar-se el nen.

La furgoneta ha de ser la mateixa. Petita, de color blanc sense cap distintiu, sense vaca i amb una porta gran posterior. Cap dels dos testimonis la van reconèixer com a propietat d’algun dels habituals de la zona. I tots dos els coneixen perquè són dels pocs que viuen allà tot l’any. La veïna la va veure internar-se pel camí molt lentament fins gairebé l’altura de la casa de Puri Carmen, l’àvia.

A diferència del seu veí, la dona no es va fixar en l’hora que era però recorda que després va entrar a casa seva perquè tenia el dinar al foc. L’hora en què va contemplar l’escena no podia ser la de la desaparició perquè menja bastant abans de les tres. Podria ser en una franja horària d’entre les 14.15 i les 14.45 hores, cosa que significaria que l’hipotètic segrestador estava esperant.

La nova testimoni no havia explicat a la Guàrdia Civil la dada. La seva intenció era fer-ho ahir sense demora, després d’adonar-se de la importància que podria tenir, encara que la seva visió de la furgoneta tingués lloc bastant abans del moment del més que probable rapte.

En els últims dies, els testimonis directes que van veure el Gabriel sortir casa han precisat una mica més l’hora en què ho va fer a partir de les trucades telefòniques que es van realitzar en aquest moment. Sembla que va ser una mica més tard de les 15.30 hores de què s’estava parlant. El nen s’havia entretingut jugant al jardí i després amb un filferro de la porta de l’entrada a la finca. Al voltant de les 15.45 hores, minut amunt, minut avall, va ser quan li va dir a la seva àvia: «Me’n vaig». I ella el va veure abocant el seu caparró per la tanca fins a la palmera que s’alça al finalc de la finca.

Va ser en aquell moment quan el veí que viu al carrer Mayor, a uns 50 metres del creuament  del camí amb l’entrada de carretera al poble, va veure com la furgoneta posava l’intermitent, parava una miqueta i enfilava cap a la Molina, que és com es coneix al poble la casa de Puri Carmen.

També va ser en aquell moment quan Consuelo, la veïna que viu a uns 30 metres del camí però separada visualment d’aquest per la seva  horta d’oliveres i tarongers, va sentir el fort cop de porta d’un cotxe.

Mentre els veïns d’Hortichuelas posaven en comú els seus records d’aquest fatídic 27 de febrer, els pares del Gabriel, Patricia Ramírez i Ángel Cruz, preparaven amb les institucions locals el que s’espera que sigui avui una gran manifestació de suport i solidaritat a la ciutat d’Almeria. Començarà al migdia a la Puerta Purchena, el centre neuràlgic, i recorrerà el singular passeig d’Almería.

Per als que no puguin assistir a la marxa, la família del Gabriel va llançar una emotiva iniciativa. Van fer una crida a tots els ciutadans d’Espanya per penjar dibuixos de peixets en portes, balcons i finestres, i a inundar les xarxes socials amb ells, a les fotos de perfil de WhatsApp i Facebook. «Al Gabriel l’entusiasma des de petitó tot el que està relacionat amb els peixos, se’n sap el nom d’un centenars, des de fa molt temps, gairebé des que va començar a parlar», van assenyalar els pares, que esperen que quan «vingui» pugui contemplar tots aquests peixets dedicats a ell.

Notícies relacionades

Encara que han passat més de nou dies des de la desaparició, els pares segueixen esforçant-se a mantenir l’esperança de trobar viu el seu fill. També es manté la falta de novetats de la investigació. Des de dissabte passat quan es va trobar la samarreta, cosa que va animar els progenitors, no hi ha hagut ni un sol avanç en la recerca que s’hagi fet públic o s’hagi comunicat a l’Ángel o la Patricia.

Els resultats de les proves ulteriors a les quals havia de ser sotmesa la samarreta del nen no han arribat i la línia d’investigació que se centra en Diego, el veí d’Antas que assetjava  la mare, segueix estancada, encara que no descartada.