A l'estació de Sierra Guadalupe

Un nen de 13 anys perd les dues cames al ser atropellat pel metro a Madrid

Segons sembla va pujar en marxa als acoblaments on es connecten els dos vagons i va caure

1
Es llegeix en minuts

Un adolescent de 13 anys va patir ahir l'amputació de les dues cames a l'altura de la tíbia al ser atropellat per un tren del metro de Madrid a prop de l'estació de Sierra Guadalupe de la L-1 del metro després de pujar entre els acoblaments de dos trens, segons han indicat a Europa Press fonts d'Emergències Madrid.

L'accident va tenir lloc diumenge a les 20.00 hores. Els serveis d'emergència van rebre una trucada d'una persona que va sentir crits d'auxili d'una persona des d'un pou de ventilació del metro a prop d'aquesta estació.

Segons sembla, el nen, després de ser atropellat i patir l'amputació de les cames, va reptar uns cinc o sis metres fins a aquell conducte de ventilació per evitar ser atropellat per un altre comboi. A la zona s'hi van desplaçar sanitaris del Samur-Protecció Civil, que van atendre el nen, que estava conscient, i el van traslladar a l'Hospital de La Paz.

LES PRIMERES INVESTIGACIONS

El conseller delegat de metro de Madrid, Borja Carabante, ha explicat aquest matí que el nen, quan va arribar a l'andana, va veure que el tren havia tancat les portes i començava a sortir de l'estació. Llavors, segons les primeres investigacions, va pujar en marxa als acoblaments on es connecten els dos vagons.

Per causes que ara s'estan investigant, l'adolescent va caure a les vies quan el tren havia fet uns 25 o 30 metres, i el comboi li va passar per sobre de les cames.

Notícies relacionades

Carabante ha explicat que l'accident es va generar per "una circumstància absolutament prohibida" i que el metro ha obert una investigació per aclarir tots els detalls d'aquest greu incident mitjançant un expedient informatiu. Amb això, es pretén "verificar que s'ha actuat correctament i si és possible millorar els protocols".

També ha recordat que les normes del reglament de viatgers "impedeixen viatjar entre acoblaments" per ser "un problema de seguretat tan gran", i ha assenyalat que l'accident d'ahir "n'és un exemple".